Παρασκευή 25 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
ΟΧΙ «Μπιγκ Μπράδερ» στο κέντρο της πόλης

Τις έντονες αντιδράσεις φορέων της Λάρισας προκάλεσαν οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον τοπικό Τύπο, ότι η Δημοτική Αρχή προτίθεται να τοποθετήσει κάμερες στο κέντρο της πόλης με το πρόσχημα της άμβλυνσης του κυκλοφοριακού προβλήματος. Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη», «η αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού και των τροχαίων παραβάσεων χρησιμοποιούνται ως άλλοθι». Και συνεχίζει: «Αλήθεια, πιστεύει κανείς στα σοβαρά ότι οι κάμερες θα λύσουν το κυκλοφοριακό ή θα το αμβλύνουν; `Η ότι τόσες πολλές παραβιάσεις των φωτεινών σηματοδοτών προκαλούν πρόβλημα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων;

Αλλη θα είναι η χρησιμότητά τους προοπτικά. Είναι ευθυγραμμισμένη στην πολιτική των μέτρων καταστολής που προωθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις εντολές της ΕΕ. Οι κάμερες και το υλικό που παράγουν (φωτογραφίες, βίντεο) με ταυτόχρονη ενεργοποίηση του τρομονόμου, αλλά και του νόμου που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, στόχο έχουν το λαϊκό κίνημα, τους εργαζόμενους, τους συνδικαλιστές, τους μαζικούς τους φορείς».

Και καταλήγει: «Δηλώνουμε πως δε θα επιτρέψουμε τη μετατροπή του κέντρου της πόλης σε ΜΠΙΓΚ ΜΠΡΑΔΕΡ και την παρακολούθηση των πολιτών όλο το εικοσιτετράωρο. Δε θα επιτρέψουμε την τρομοκράτηση των εργαζομένων, τον περιορισμό των ελευθεριών στο να διαδηλώνουν και ν' αγωνίζονται.

Καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς και όλους τους εργαζόμενους στη συγκρότηση ενός μετώπου για την υπεράσπιση των ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων και την περαιτέρω διεύρυνσή τους».

Χτες το μεσημέρι, εκπρόσωποι της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης», του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και της «Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη» πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Λάρισας, στα πλαίσια της οποίας συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Κ. Τζανακούλη, απαιτώντας να μην εφαρμοστεί αυτό το αντιδημοκρατικό μέτρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ