Παρασκευή 25 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέντε όμιλοι θα μονοπωλούν τα δημόσια έργα!

Δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση στην προθεσμία που εκπνέει στις 31 Γενάρη 2002, μέχρι την οποία θα πρέπει οι εργοληπτικές επιχειρήσεις - υπό συγχώνευση και μη - να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους για επανάκριση και κατάταξή τους στις νέες κατηγορίες πτυχίου. Αυτό δήλωσε χτες στους δημοσιογράφους η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τη μεγάλη κατηγορία πτυχίου, αποκτούν μόνον 5 όμιλοι που έχουν προλάβει να δρομολογήσουν διαδικασίες συγχώνευσης και οι οποίοι είναι οι εξής: ΑΚΤΩΡ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ - ΤΕΒ, ΓΕΚ - ΤΕΡΝΑ, ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ - ΜΟΧΛΟΣ - ΔΙΕΚΑΤ, ΑΒΑΞ - J&P, ΜΗΧΑΝΙΚΗ μαζί με άλλες πέντε μικρότερες τεχνικές εταιρίες. Αν παραμείνουν έτσι τα πράγματα, οι εταιρίες αυτές θα αναλάβουν τη μερίδα του λέοντος των μεγάλων έργων που θα γίνουν τα επόμενα χρόνια, δηλαδή ένα ποσοστό ίσως και μεγαλύτερο από το 50% των 7 τρισ. δρχ. που θα διατεθεί μέχρι το 2006 για δημόσια και Ολυμπιακά έργα!..

Σε άλλες δηλώσεις της, η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ απέκλεισε τη δυνατότητα να κατασκευαστούν και οι τρεις ανισόπεδοι κόμβοι στη Λ. Κηφισίας μέχρι το 2004, με αιτιολογία ότι θα προκληθεί πολύ μεγάλη κυκλοφοριακή αναστάτωση. Ετσι, μέχρι τότε αναμένεται να κατασκευαστεί μόνον αυτός του Φάρου Ψυχικού, παρά τις φερόμενες πιέσεις της ΔΟΕ. Επίσης αποκλείεται μέχρι το 2004 να κατασκευαστούν ενδιάμεσοι σταθμοί στην επέκταση του μετρό Αθήνας Εθνική Αμυνα - Δουκίσσης Πλακεντίας. Τέλος, δήλωσε ότι επήλθε συμφωνία με τους αρχαιολόγους και έτσι θα κατασκευαστεί τελικά και το υπόλοιπο τμήμα της Λεωφόρου Βάρης - Κορωπίου, μαζί με τα παράλληλα αντιπλημμυρικά έργα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ