Παρασκευή 25 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κυβέρνηση - ΟΑΣΘ εμπαίζουν τους εργαζόμενους

Θέατρο του παραλόγου στις πλάτες των εργαζόμενων της Θεσσαλονίκης παίζουν ο υφυπουργός Μεταφορών, Σπ. Βούγιας, και η διοίκηση του ΟΑΣΘ, μπλοκάροντας με τη στάση τους την έκδοση εισιτηρίων με έκπτωση 20% στους εργαζόμενους - μέλη των Σωματείων του Εργατικού Κέντρου (ΕΚΘ).

Ως γνωστό στην πρόσφατη συνάντησή του με τη διοίκηση του ΕΚ Θεσσαλονίκης ο υφυπουργός είχε υποσχεθεί ότι η κυβέρνηση εγκρίνει την ανανέωση της συμφωνίας του ΕΚΘ με τον ΟΑΣΘ για την έκπτωση στους εργαζόμενους και θα μεριμνήσει για την άμεση υλοποίησή της. Συνέστησε μάλιστα στις διοικήσεις του ΕΚΘ και του ΟΑΣΘ να συναντηθούν και να ρυθμίσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Οταν όμως αντιπροσωπεία της διοίκησης του ΕΚΘ είχε προχτές συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, διαπίστωσε με έκπληξη ότι οι υποσχέσεις του υφυπουργού Μεταφορών ήταν λόγια του αέρα, αφού ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, κ. Παπαδόπουλος, τους ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η συμφωνία αυτή γιατί σύμφωνα με τον κανονισμό η έκδοση εισιτηρίων σε τιμή έκπτωσης δεν επιτρέπεται και για να γίνει χρειάζεται έγγραφη έγκριση της κυβέρνησης. Τέτοια έγκριση όμως δεν έχει δοθεί στον ΟΑΣΘ, που σημαίνει ότι συνεχίζεται η κοροϊδία σε βάρος των εργαζόμενων.

Σημαίνει ακόμα ότι οι υποσχέσεις του Σπ. Βούγια ήταν μια προσπάθεια εντυπωσιασμού για να αμβλυνθούν οι έντονες αντιδράσεις των εργαζόμενων της πόλης στην κατακόρυφη αύξηση των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ, και ήταν στην ουσία χωρίς αντίκρισμα. Η πλήρης έκταση της κοροϊδίας γίνεται κατανοητή αν ληφτεί υπόψη ότι ακόμα και με το μειωμένο κατά 20% εισιτήριο οι εργαζόμενοι θα πληρώνουν 20 δραχμές παραπάνω για κάθε διαδρομή σε σχέση με το παλιό εισιτήριο που ίσχυε μέχρι τις 31 Δεκέμβρη.

Ακόμα όμως κι αυτό το μηδαμινό μέτρο η κυβέρνηση δε φαίνεται διατεθειμένη να το εφαρμόσει. Η διοίκηση του ΕΚΘ έχει κλείσει νέα συνάντηση με τον ΟΑΣΘ σε λίγες μέρες και εάν δεν πάρει θετική απάντηση θα προχωρήσει, όπως δηλώνει, σε παραπέρα κινητοποιήσεις συμπεριλαμβανομένου και του συλλαλητηρίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεκδικούν δωρεάν μετακίνηση για ανέργους (2015-02-25 00:00:00.0)
Σήμερα 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα (2010-12-22 00:00:00.0)
Αγώνας για να καταργηθεί το χαράτσι στα εισιτήρια (2002-01-24 00:00:00.0)
Εντείνονται οι αντιδράσεις για το χαράτσι του ΟΑΣΘ (2002-01-05 00:00:00.0)
«Σεκιουριτάδες» - ελεγκτές στα λεωφορεία! (2001-03-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ