Παρασκευή 25 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΤ - ΟΤΕ
Φιμώνουν και καθαιρούν όσους αντιδρούν στην αγωνιστική απραξία!

Μετά τη λογοκρισία σε βάρος της ΕΣΚ, η πλειοψηφία της διοίκησης προχώρησε στην καθαίρεση του συμβούλου της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης»

Δεν έχει τέλος ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της ΠΑΣΚΕ στην Πανελλήνια Ενωση Τεχνικών ΟΤΕ (ΠΕΤ - ΟΤΕ). Συνεπικουρούμενη από τη ΔΑΚΕ και την «Αγωνιστική Συνεργασία» (πρόσκειται στο ΣΥΝ) επιχειρεί να φιμώσει όσους καταγγέλλουν την αδράνεια, την υποταγή και τον συμβιβασμό με την κυβερνητική πολιτική και την τακτική της διοίκησης του ΟΤΕ. Ετσι μετά το διπλό κρούσμα ωμής λογοκρισίας σε βάρος της «Ενιαίας Συνδικαλιστικής Κίνησης» (ΕΣΚ ΟΤΕ), προχώρησε χτες στην καθαίρεση από την Εκτελεστική Επιτροπή του ΔΣ της Ενωσης του συμβούλου της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εργαζομένων ΟΤΕ»!

Χτες - και μάλιστα εκτάκτως, όπως συμφώνησαν ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αγωνιστική Συνεργασία» - συνεδρίασε το ΔΣ της ΠΕΤ-ΟΤΕ με θέμα την «αναδιάρθρωση» της ΕΕ για να περιφρουρηθεί η... σωστή λειτουργία της. Στη συνεδρίαση αυτή η ΠΑΣΚΕ πρότεινε την αντικατάσταση - δηλαδή ουσιαστικά την καθαίρεση - του εκπροσώπου της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης», Γ. Φασάκη. Με την πρόταση αυτή συμφώνησε και η ΔΑΚΕ, μέλη της οποίας μάλιστα πρότειναν και τη διαγραφή του από μέλος του σωματείου. Το σκεπτικό τους ήταν ότι με τη στάση του και τις ανακοινώσεις του, «αμαύρωνε» την εικόνα της ΠΕΤ. Στην ουσία, γιατί δε στήριζε και αυτός το κλίμα αγωνιστικής απραξίας που έχει επιβάλει στην ΠΕΤ-ΟΤΕ η πλειοψηφία.

Οι δύο σύμβουλοι της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» καταψήφισαν μεν την πρόταση για την αλλαγή, όμως προηγουμένως είχαν συμφωνήσει ότι μπορεί το ΔΣ να προχωρήσει σε «αναδιάρθρωση» της ΕΕ και ότι ο υπό καθαίρεση σύμβουλος δε συγχρονίζεται με τη λειτουργία του σωματείου.

Η ΕΣΚ αποχώρησε από τη συνεδρίαση καταγγέλλοντας τη διαδικασία και τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει με την παρουσία της τέτοιον κατήφορο. Οπως δηλώνει στο «Ρ» ο Ν. Σιτζάνης, μέλος της γραμματείας της παράταξης, οι κυρίαρχες δυνάμεις στην ΠΕΤ δε θέλουν ν' ακούγονται φωνές που τους αντιτίθενται. «Εμείς όμως θα συνεχίσουμε στον ίδιο αγωνιστικό μονόδρομο, ενάντια σε όσα αντεργατικά και αντιλαϊκά αποφασίζονται στον ΟΤΕ», συμπλήρωσε. Αλλωστε, η ΕΣΚ έχει πικρή πείρα από τέτοιες μεθόδους, καθώς πρόσφατα «έκοψαν» δύο ανακοινώσεις της από το περιοδικό της ΠΕΤ «Η Φωνή των Τεχνικών», καθώς δεν ευθυγραμμίζονταν με το κλίμα «συναίνεσης» που ορισμένοι θέλουν να επιβάλουν στα σωματεία των εργαζομένων του ΟΤΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΠΕΤ, Γεώργιος Παναγόπουλος, με επιστολή του στο «Ρ» στις 23/1/2002, απαντούσε σε ρεπορτάζ που δημοσίευε η εφημερίδα μας την ίδια μέρα με τίτλο «Φιμώνουν τις αντίθετες φωνές» και το οποίο αναφερόταν ακριβώς στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ με θέμα την «αναδιάρθρωση». Ο Γ. Παναγόπουλος γράφει στην επιστολή του ότι το ρεπορτάζ περιέχει για το πρόσωπό του «χαρακτηρισμούς που απέχουν από την πραγματικότητα και με προφανή σκοπιμότητα να δημιουργήσει κλίμα ενόψει της συνεδρίασης του ΔΣ». Απάντηση στην επιστολή αυτή έδωσε ο ίδιος και η παράταξή του στη χτεσινή συνεδρίαση όπου επιβεβαίωσαν αυτό το ρεπορτάζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ