Τετάρτη 30 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι εργαζόμενοι δεν νομιμοποιούν τα αντιλαϊκά μέτρα που συνοδεύουν το Ταμείο Ανάκαμψης

Παρέμβαση στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών Θεμάτων και Απασχόλησης του Ευρωκοινοβουλίου για το Εαρινό Εξάμηνο πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, αποκαλύπτοντας τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του Ταμείου Ανάκαμψης και των εθνικών σχεδίων. Σημείωσε ότι ΕΕ - κυβερνήσεις καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες, ώστε να νομιμοποιήσουν οι εργαζόμενοι στη συνείδησή τους τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα μνημονιακού χαρακτήρα που συνοδεύουν τα σχέδια αυτά. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος στην ομιλία του τόνισε τα εξής:

«Παρά την προσπάθεια να καλλιεργηθεί ένα κλίμα δήθεν "γενικευμένης ευημερίας", είναι φανερό ότι το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί πακτωλό χρήματος προς τους μονοπωλιακούς ομίλους της "πράσινης" και "ψηφιακής" οικονομίας, που οι λαοί θα πληρώσουν πολύ ακριβά μέσω σκληρών δεσμεύσεων και "ίδιων πόρων", όπως αποφάσισε η Σύνοδος Κορυφής.

Τα δε εθνικά σχέδια ανάκαμψης συνοδεύονται με επώδυνα για τους λαούς μέτρα, όπως στην Ελλάδα ο νόμος για τη 10ωρη δουλειά, που αυξάνει την απλήρωτη εργασία και περιορίζει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, με βάση τις "ευρωπαϊκές βέλτιστες πρακτικές". Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και το νέο νομοσχέδιο, που ιδιωτικοποιεί την Επικουρική Ασφάλιση.

Στην Ελλάδα οι καταγεγραμμένοι άνεργοι ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο. Η ανεργία αυξάνεται σε όλη την ΕΕ. Ομιλοι που επιδοτήθηκαν με δισ. ευρώ για να βάλουν εργαζόμενους σε αναστολή, ώστε να διατηρήσουν δήθεν τις θέσεις εργασίας, τώρα τους απολύουν. Εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν εκτεταμένα λουκέτα βιοπαλαιστών αυτοαπασχολούμενων. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια χτυπάνε "κόκκινο", ξεκινούν οι πλειστηριασμοί λαϊκών περιουσιών και θα γενικευτούν με κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της ΕΕ και των κυβερνήσεων.

Ολα τα παραπάνω σηματοδοτούν ότι ΕΕ - κυβερνήσεις φορτώνουν την καπιταλιστική κρίση στις πλάτες των εργαζομένων για να θωρακιστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.

Τα αντιλαϊκά μέτρα δεν νομιμοποιούνται στη συνείδηση των εργαζομένων. Η προσπάθεια περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος δείχνει ότι ο οργανωμένος συλλογικός αγώνας για να μην πληρώσει ο λαός την κρίση, διεκδικώντας τα σύγχρονα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, είναι αυτός που σας φοβίζει και είναι πραγματικά ελπιδοφόρος και αποτελεσματικός για τα λαϊκά συμφέροντα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ερώτηση για τη νέα επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής (2021-04-07 00:00:00.0)
«Μάννα εξ ουρανού» για το κεφάλαιο, «super μνημόνιο» για τον λαό (2021-04-03 00:00:00.0)
Νέο μνημονιακό σπιράλ συνοδεύει το «Ταμείο Ανάκαμψης» (2020-07-25 00:00:00.0)
Εξι χρόνια μετά... (2016-05-29 00:00:00.0)
Η πραγματική διαπραγμάτευση... (2015-05-30 00:00:00.0)
Θα συνεχίσει να ματώνει ο λαός και στην όποια ανάκαμψη (2014-04-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ