Τετάρτη 30 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
«Αντιμετώπιση της πανδημίας» με λιβάνισμα στους επιχειρηματίες

Μετακινήσεις προσωπικού, παρατάσεις συμβασιούχων και ούτε κουβέντα για προσλήψεις προσωπικού

Ψηφίστηκε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, με το οποίο γίνονται περαιτέρω τροποποιήσεις της σύμβασης που έχει υπογραφεί από το 2018, δηλαδή από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, «με το Κοινωφελές Ιδρυμα "Σταύρος Σ. Νιάρχος" για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας και των παραρτημάτων της, ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και άλλες διατάξεις».

Πίσω από τον ψευδεπίγραφο τίτλο του νομοσχεδίου περί «αντιμετώπισης της πανδημίας» βρίσκονται μετακινήσεις του ήδη ταλαιπωρημένου και κατάκοπου υγειονομικού προσωπικού, παρατάσεις συμβασιούχων, χωρίς πουθενά βέβαια να γίνεται λόγος για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ακόμα περιέχονται δωράκια στους φαρμακοβιομήχανους, καθώς τους δίνει τη δυνατότητα να ξεπληρώσουν τα όσα οφείλουν στο Δημόσιο με το λεγόμενο clowback σε ...160 δόσεις, αλλά και η επικίνδυνη διάταξη που προβλέπει τη δυνατότητα «των κοινωφελών ιδρυμάτων», δηλαδή και επιχειρηματικοί εφοπλιστικοί όμιλοι όπως το «Ιδρυμα Νιάρχου» να ιδρύουν «φορείς παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας»!

Στο ήδη αντιδραστικό περιεχόμενο μάλιστα του κυρίως σώματος του νομοσχεδίου ήρθαν να προστεθούν και κάμποσες αντιδραστικές τροπολογίες.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης σχολίασε ότι όλα τα αστικά κόμματα εμφανίζουν τα διάφορα ευαγή ιδρύματα των εφοπλιστών ως εθνικούς ευεργέτες, όταν για τα κέρδη τους και συνολικά του κεφαλαίου έχει αυτά τα χάλια το δημόσιο σύστημα Υγείας. Σημείωσε ακόμα ότι την ώρα που ο λαός θρηνεί χιλιάδες νεκρούς, η κυβέρνηση όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ενισχύει την εγκληματική πολιτική στη βάση των κατευθύνσεων της ΕΕ «κόστους - οφέλους» για τους επιχειρηματίες, που έχει επιφέρει αυτά τα οδυνηρά αποτελέσματα και ανέδειξε την ανάγκη ο λαός να βάλει στο στόχαστρο τον πραγματικό ένοχο της ζοφερής πραγματικότητας που ζει.


Ειδικά για τις τροπολογίες που αφορούν την Υγεία, αναφέρθηκε σε αυτή που παραδίδει σε επιχειρηματίες της Υγείας τον κατ' οίκον εμβολιασμό, έναντι αμοιβής, ενώ τίθεται θέμα ασφάλειας της δημόσιας υγείας τόσο σε ό,τι αφορά τη μεταφορά των εμβολίων από τους ιδιώτες όσο και για το τι θα γίνει για την αντιμετώπιση πιθανών παρενεργειών.

Αναφορά έκανε και στην τροπολογία που προβλέπει ότι και συνεργεία ιδιωτών θα μπορούν να διενεργούν rapid test κ.ά.

Η συζήτηση έδωσε και πάλι την ευκαιρία σε όλα τα αστικά κόμματα να προσπαθήσουν να πείσουν ότι μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά δημόσιο σύστημα Υγείας και επιχειρηματικοί όμιλοι στην Υγεία, αρκεί να βρεθεί κάποιος ...«ικανός να τους βάλει κανόνες».

Μάλιστα, το κερασάκι στο κλίμα συναίνεσης ήταν όταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης καλωσόρισε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδ. Ξανθό, «στην πραγματικότητα» επειδή σε δηλώσεις του ανέφερε ότι είναι «ανέφικτο να νομιμοποιηθούν άμεσα όλοι οι συμβασιούχοι», φράση που όπως είπε ο Β. Κοντοζαμάνης, αποτελεί «έκρηξη ρεαλισμού», με τον Ανδ. Ξανθό να μην απαντά από τη μεριά του.

ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ ψήφισαν «παρών» στο νομοσχέδιο, τα άλλα αστικά κόμματα για διαχειριστικούς λόγους κατά.

Απορρίφθηκαν οι τροπολογίες του ΚΚΕ

Ενα ακόμα χαρακτηριστικό δείγμα του πνεύματος συνεννόησης και συναίνεσης ανάμεσα σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και λοιπούς ήταν ότι απέρριψαν χωρίς συζήτηση τις τροπολογίες που είχε καταθέσει το ΚΚΕ και αφορούσαν η πρώτη την παράταση της απασχόλησης των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και επιδότηση της ανεργίας μετά τη λήξη της απασχόλησης του προγράμματος. Η δεύτερη την άμεση μονιμοποίηση των 4.000 εργαζομένων με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ στο δημόσιο σύστημα Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ