Πέμπτη 15 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»
Απαίτησαν την ανάκληση της συνδικαλιστικής δίωξης

Νέα κινητοποίηση έξω από το κτίριο της διοίκησης του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» πραγματοποίησε χτες το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου ενάντια στη συνδικαλιστική δίωξη της προέδρου του. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εργαζόμενοι του νοσοκομείου αλλά και αντιπρόσωποι σωματείων από άλλα νοσοκομεία της πόλης και συνδικαλιστικών οργανώσεων από άλλους κλάδους.

Η δυναμική παρέμβαση των εργαζομένων ανάγκασε τη διοίκηση να δεσμευτεί προφορικά για την ανάκληση της συνδικαλιστικής δίωξης.

Θυμίζουμε ότι η κινητοποίηση είχε οριστεί από την προηγούμενη βδομάδα για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων και τις ελλείψεις προσωπικού, ωστόσο έλαβε χαρακτηριστικά απάντησης στον αυταρχισμό μετά την κλήση της συνδικαλίστριας σε ΕΔΕ από τη διοίκηση του νοσοκομείου, με αφορμή καταγγελίες του Σωματείου και σχετική Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ προς τον υπουργό Υγείας.

«Δεν μπορούν να καλούν σε ΕΔΕ συνδικαλιστικά όργανα», σημείωσε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Σωματείου Ελένη Σιώτου και πρόσθεσε ότι τα μέλη και ο πρόεδρος λογοδοτούν στη συνέλευση των μελών τους, όχι στις διοικήσεις.

«Τους δίνουμε ένα μήνυμα πολύ ηχηρό: Δεν θα περάσουν τα σχέδιά τους, γιατί έχουν απέναντι όλους τους εργαζόμενους ενωμένους», τόνισε μεταξύ άλλων η Συμέλα Τεμερτζίδου, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων, η οποία ανέφερε πως το τελευταίο διάστημα μεθοδευμένα γίνεται μία συνολικότερη επίθεση ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ αντιμετωπίζουν έντονο αυταρχισμό από τη Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, με την κάλυψη της διοίκησης και του υπουργείου.

Τη στήριξη στον αγώνα από τους συμβασιούχους εργαζόμενους στο «Παπανικολάου» του «Ειδικού Προγράμματος πρόσληψης 4.000 μακροχρόνια ανέργων του ΟΑΕΔ» μετέφερε η Γεωργία Σιώγκα.

Παρέμβαση στη συγκέντρωση έκανε μεταξύ άλλων και ο Γιάννης Κουρμούλης, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, ο οποίος σημείωσε πως η χτεσινή μέρα πρέπει να καταχωρηθεί ως μέρα νίκης των εργαζομένων, ενώ επεσήμανε ότι δεν πρόκειται για την πρώτη συνδικαλιστική δίωξη το τελευταίο διάστημα στο χώρο της Υγείας.

Μεταξύ άλλων κάλεσε τους εργαζόμενους, αντλώντας δύναμη από την ταξική αλληλεγγύη που εκφράστηκε αυτές τις μέρες στο Σωματείο του «Γ. Παπανικολάου» από μια σειρά συνδικαλιστικές οργανώσεις, να πάρουν τις θέσεις τους στον αγώνα και να παλέψουν για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας με ταυτόχρονη ενίσχυσή του, στη βάση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, αλλά σε μια κατεύθυνση διεκδικητική, θέτοντας μπροστά τα δικά τους συμφέροντα.

Στο πλευρό των εργαζομένων το ΚΚΕ

Τον αγώνα των εργαζομένων στήριξε με την παρουσία του ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης. Σε δήλωσή του ανέδειξε ότι η κυβέρνηση για να επιβάλει την αντιδραστική της πολιτική και στην Υγεία «θέλει κλειστά τα στόματα, σκυμμένα τα κεφάλια και επιχειρεί εδώ στο "Παπανικολάου" να σταματήσει οποιαδήποτε φωνή διεκδικεί το αυτονόητο για τη σωτηρία της υγείας και της ζωής του λαού μας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων». Πρόσθεσε πως ήδη η κυβέρνηση έχει «πάρει πολλές απαντήσεις» στις μεθοδεύσεις καταστολής και πως «η απάντηση των εργαζομένων ήταν ακαριαία και μαζική, και ανάγκασε τη διοίκηση σε υποχώρηση».

Κλείνοντας έκανε λόγο για ένα «πρώτο βήμα απέναντι στις εξελίξεις στο σύστημα Υγείας και την επίθεση της κυβέρνησης για λογαριασμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων στην Υγεία», και τόνισε ότι η απάντηση των εργαζομένων είναι μία, αυτή της απόκρουσης της επίθεσης μέσα από το κίνημα, στην οποία το ΚΚΕ δεσμεύεται πως θα είναι στο πλευρό τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ