Πέμπτη 15 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ
Να σταματήσει το έγκλημα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών

Κινητοποίηση στον Τύμπανο Αργιθέας την Κυριακή 18 Ιούλη

Δίνοντας συνέχεια στην πολύμορφη δραστηριότητα ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος για τα κέρδη των μονοπωλίων και στην παράδοση του φυσικού και ενεργειακού πλούτου στα μονοπώλια, που προωθείται με την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στα βουνά της περιοχής, το Συντονιστικό Αγώνα για τα Αγραφα καλεί τους μαζικούς φορείς της περιοχής να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους σε κινητοποίηση στον Τύμπανο Αργιθέας την Κυριακή 18 Ιούλη, στις 11 π.μ.

Στην ανακοίνωσή του, αναφέρεται στα σχέδια για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών που προκαλούν ήδη μεγάλη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, σημειώνοντας πως «η μαζική αλλαγή χρήσεων γης και η αλλοίωση της ιστορικής και οικολογικής φυσιογνωμίας της περιοχής θα έχουν σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις στους αγρότες, στους κτηνοτρόφους, στους μελισσοκόμους αλλά και στους αυτοαπασχολούμενους της περιοχής, ενώ πολλαπλάσια μεγαλύτερος θα είναι ο κίνδυνος εμφάνισης νέων πλημμυρικών φαινομένων, σαν αυτά που έζησε ο νομός μας το προηγούμενο διάστημα, απόρροια της ανυπαρξίας αντιπλημμυρικών έργων».

Ταυτόχρονα τονίζει πως «οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα από αυτά τα έργα. Απεναντίας, εκτός από τις παραπάνω άμεσες και σοβαρές επιπτώσεις, μετά τη λήξη της λειτουργίας τους θα γεμίσουν τα βουνά με παλιοσίδερα, ενώ ήδη τα λαϊκά στρώματα επιβαρύνονται με το τέλος ΑΠΕ για τη χρηματοδότηση των έργων, χωρίς να υπάρχει κανένα κέρδος από την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια για τον λαό, ήδη έχουμε νέες αυξήσεις φωτιά στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος».

Κλείνοντας αναδεικνύει τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ για την επιτάχυνση των διαδικασιών παράδοσης της Ενέργειας στους επιχειρηματικούς ομίλους, τονίζοντας ότι βρήκε στρωμένο το έδαφος από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Συντονιστικό Αγώνα για τα Αγραφα διεκδικεί:

-- Οχι στην καταστροφή του περιβάλλοντος, στην παράδοση των Αγράφων για τα κέρδη των μονοπωλίων. Να σταματήσουν τώρα οι εργασίες στον Τύμπανο.

-- Να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα για να προστατευτεί η ζωή και η περιουσία των κατοίκων της περιοχής. Να υλοποιηθεί άμεσα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας που θα εκπονηθεί με ευθύνη του κράτους, με γενναία κρατική χρηματοδότηση.

-- Η κυβέρνηση να πάρει πίσω όλους τους αντιπεριβαλλοντικούς νόμους που δίνουν γην και ύδωρ στους επιχειρηματικούς ομίλους για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων.

-- Καμία διακοπή ρεύματος σε σπίτι λαϊκής οικογένειας.

-- Την κατάργηση των «πράσινων» τελών ΑΠΕ και άμεση μείωση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος.

-- Οχι στην ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας και στο κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κόντρα στις ανάγκες του λαού και ενάντια στο περιβάλλον (2022-08-12 00:00:00.0)
Λεηλατούν τα Αγραφα για τα κέρδη των μονοπωλίων (2022-07-30 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο - συναυλία για τα Αγραφα (2021-07-02 00:00:00.0)
Αντιπλημμυρικά μέτρα και όχι ανεμογεννήτριες στα Αγραφα (2021-07-01 00:00:00.0)
Τώρα έργα αντιπλημμυρικά και όχι αιολικά στα Αγραφα (2021-06-30 00:00:00.0)
Οχι στην «απελευθέρωση» της Ενέργειας και στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων στα Αγραφα (2019-08-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ