Πέμπτη 15 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
«Αιτία πολέμου» το σχέδιο μετατροπής του Νοσοκομείου «Αττικόν» σε επιχειρηματικό ίδρυμα

Αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στο «νέο ΕΣΥ» αποφάσισε η χτεσινή σύσκεψη

«Απορρίπτεται!»: Αυτό είναι το μήνυμα της μαζικής σύσκεψης σωματείων και φορέων της Δυτικής Αθήνας που πραγματοποιήθηκε χτες στο Νοσοκομείο «Αττικόν», ενάντια στο νέο σχέδιο οργανισμού του νοσοκομείου που εντείνει την επιχειρηματική λειτουργία του.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, συμμετείχαν με αποφάσεις τους τουλάχιστον 17 σωματεία και φορείς, κάτι που αποτυπώνει τη μεγάλη ανησυχία των εργαζομένων της περιοχής για τις εξελίξεις στο νοσοκομείο. Το «παρών» επίσης έδωσαν εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ όπως αποφασίστηκε, το σοβαρό αυτό θέμα θα τεθεί και στα Δημοτικά Συμβούλια ώστε να παρθούν καταδικαστικές αποφάσεις.

Αποφασίστηκε ακόμα να πραγματοποιηθεί μεγάλο συλλαλητήριο στη Δυτική Αθήνα στις αρχές Σεπτέμβρη, που θα στείλει το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας, τα σχέδια της κυβέρνησης για το «νέο ΕΣΥ» που αποτελούν συνέχεια στον ίδιο δρόμο, με τα τραγικά αποτελέσματα στη διαχείριση της πανδημίας.

«Ο χρόνος εκδήλωσης και το περιεχόμενο του νέου σχεδίου οργανισμού κατά σατανική σύμπτωση είναι καρμπόν με τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για το "νέο ΕΣΥ" που εξήγγειλε η κυβέρνηση», σημείωσε μιλώντας στη σύσκεψη ο Γιώργος Σιδέρης, γγ του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου και μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ. Οπως εξήγησε: «Το αναφερόμενο σχέδιο έχει επεξεργαστεί η "επιτροπή σοφών" του "Αττικού", δηλαδή μια μερίδα πανεπιστημιακών καθηγητών και ανώτερων διοικητικών παραγόντων του νοσοκομείου. Αυτό το σχέδιο το απορρίπτουμε στο σύνολό του. Για μας είναι αιτία πολέμου οποιαδήποτε προσπάθεια αλλοίωσης του χαρακτήρα του νοσοκομείου ενάντια στους ασθενείς και το προσωπικό, ενάντια στη δημόσια Υγεία.

Η ίδια η κυβέρνηση προστάτεψε και πριμοδότησε τον ιδιωτικό τομέα μέσα στην πανδημία. Το "νέο" ΕΣΥ μόνο νέο δεν είναι, αλλά φτιάχνεται με όλα τα παλιά και σάπια υλικά των ΣΔΙΤ, της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης. Με ό,τι δηλαδή απέτυχε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και είχε τραγικά αποτελέσματα για τον λαό μας».

Το σχέδιο οργανισμού προβλέπει μεταξύ άλλων: Το νοσοκομείο να απολέσει τον όποιο δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα είχε, ως ίδρυμα αποκλειστικά ενταγμένο στο ΕΣΥ, και μέσω ΣΔΙΤ να μετατραπεί σε ιδιωτικοποιημένο, εμπορευματοποιημένο και επιχειρηματικό ίδρυμα. Να διοικείται από μία ελίτ κάποιων πανεπιστημιακών και τη νομοθεσία της Ιατρικής Σχολής, ως πολιορκητικό κριό για την εφαρμογή των ΣΔΙΤ. Να μετατραπεί σε αυτόνομη επιχειρηματική μονάδα, με δικό της προϋπολογισμό, κονδύλια και έσοδα, ώστε σταδιακά να αποκοπεί από την κρατική χρηματοδότηση. Οι συμβασιούχοι και οι εργαζόμενοι υπό προθεσμία να αποτελούν πλέον την πλειοψηφία στον χώρο. Οι οργανικές θέσεις να προβλέπονται όλο και λιγότερες. Για τους ασθενείς να συνεχιστεί και να γιγαντωθεί το αίσχος των ράντζων (που βαφτίζονται έκτακτη κατάσταση).

Στο πλευρό των εργαζομένων το ΚΚΕ

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος ανέδειξε τη σημασία της σύσκεψης και κάλεσε τον λαό να σταθεί απέναντι στις ανατροπές που επιχειρούνται διαχρονικά, «γιατί η ιδιωτικοποίηση δεν είναι τωρινό ζήτημα. Ολες οι κυβερνήσεις, ιδιαίτερα από το '90 και μετά, εφάρμοσαν τέτοιες πολιτικές, δίνοντας διαρκώς νέα πεδία κερδοφορίας στο μεγάλο κεφάλαιο, είτε αυτό ήταν η Υγεία, η Παιδεία, η Ασφάλιση, η γη, το νερό».

Αφού ανέφερε ότι σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε ανατροπές σε βάρος της υγείας του λαού, κάτι που «αφορά τους πάντες», σημείωσε: «Αυτή την περίοδο, μέσα στο 4ο κύμα της πανδημίας, η κυβέρνηση προκλητικά έρχεται να προχωρήσει και να υλοποιήσει τη στρατηγική της.

Ως ΚΚΕ ό,τι δυνάμεις διαθέτουμε τις καταθέτουμε σ' αυτόν τον αγώνα. Είναι ένας κοινός αγώνας του λαού μας, δεν αφορά μόνο τους υγειονομικούς, αφορά τον καθένα μας, που θα χρειαστεί κάποια στιγμή τις υπηρεσίες Υγείας, οι οποίες πρέπει να είναι δωρεάν, αντίστοιχες της επιστήμης και των αναγκών μας, χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις απαντούν στη διεύρυνση των ΣΔΙΤ και την αθλιότητα των ράντζων (2023-02-14 00:00:00.0)
Η πρώτη ΣΔΙΤ στην παιδιατρική φροντίδα και ο «λογαριασμός» στις οικογένειες (2022-07-26 00:00:00.0)
Πανυγειονομική απεργία στις 23 Φλεβάρη (2022-02-11 00:00:00.0)
«Πάρτε μέτρα προστασίας της υγείας του λαού!» (2021-11-27 00:00:00.0)
Καμία απόλυση, καμία διαθεσιμότητα, μόνιμη δουλειά για όλους (2021-10-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ