Πέμπτη 15 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΤΕ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ενίσχυση και όχι υποβάθμιση των νοσοκομείων της Βοιωτίας

Απαράδεκτες χαρακτηρίζει η ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για συγχωνεύσεις υγειονομικών μονάδων, τονίζοντας ότι τα νοσοκομεία της Βοιωτίας όχι μόνο δεν πρέπει να υποβαθμιστούν περαιτέρω, αλλά αντίθετα να ενισχυθούν ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες υγείας των εργαζομένων και του λαού.

«Αυτή την περίοδο κι ενώ η πανδημία συνεχίζεται ακάθεκτη, η κυβέρνηση της ΝΔ εξαγγέλλει "εξορθολογισμό του υγειονομικού χάρτη" με νέο γύρο συγχωνεύσεων και λουκέτων σε νοσοκομεία, με μοναδικό κι άκρως αντιεπιστημονικό κριτήριο την χιλιομετρική απόσταση! Στο στόχαστρο έχουν ήδη μπει τα νοσοκομεία της Λιβαδειάς και της Θήβας που απέχουν λιγότερο από 50 χιλιόμετρα μεταξύ τους», θυμίζει η ΤΕ Λιβαδειάς.

Και προσθέτει: «Δεν θα επιτρέψουμε να υιοθετηθεί η απαράδεκτη αυτή λογική! Δεν θα δεχτούμε καμία περαιτέρω υποβάθμιση των δύο νοσοκομείων του νομού μας, ούτε θα κατρακυλήσουμε στον κοινωνικό αυτοματισμό των τοπικιστικών κριτηρίων. Ο εφησυχασμός ότι "η Λιβαδειά δεν κινδυνεύει, η Θήβα δεν μας αφορά" είναι επικίνδυνος».

Σημειώνει επίσης τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, που λειτουργεί με περισσότερες από 200 οργανικές θέσεις κενές, και προσδιορίζει: «Οι ανάγκες των ασθενών - και πέραν της πανδημίας - όπως επανειλημμένα επισημαίνουν σωματεία και φορείς που διεκδικούν τα αυτονόητα, ούτε καταργούνται ούτε αναστέλλονται. Απαιτούμε: Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές μορφές απασχόλησης (που σήμερα ξεπερνούν τα 100 άτομα), δραστική χρηματοδότηση για την ενίσχυση και όχι την περαιτέρω υποβάθμιση του νοσοκομείου».

Και καταλήγει: «Στον 21ο αιώνα πρόοδος είναι να αξιοποιούνται τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας με ευθύνη και υποχρέωση του κράτους προς όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες. Αυτό όμως μπορεί να υλοποιηθεί μόνο κόντρα στο κέρδος και τον παρασιτισμό του κεφαλαίου που δεν διστάζει να μετατρέπει τον ανθρώπινο πόνο και την αρρώστια των πολλών σε πλούτο για τους λίγους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ