Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΥΗ
Οι ΗΠΑ ανοίγουν τον δρόμο σε κυρώσεις

Ο Λίβυος πρωθυπουργός Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά συναντήθηκε προχτές στην Τρίπολη με τον διοικητή της διοίκησης του αμερικανικού στρατού για την Αφρική, στρατηγό Στ. Τάουνσεντ, παρουσία του Αμερικανού πρέσβη στη Λιβύη Ρ. Νόρλαντ.

Το ίδιο διάστημα και ενώ οξύνονται η ενδοαστική αντιπαράθεση στη Λιβύη και οι παρεμβάσεις όλων των διεθνών «παικτών», η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία το διακομματικό νομοσχέδιο «Σταθεροποίησης της Λιβύης», ανοίγοντας τον δρόμο για την επιβολή κυρώσεων«σε πρόσωπα από ξένες χώρες που ηγούνται, κατευθύνουν ή υποστηρίζουν συγκεκριμένη ανάμειξη ξένης κυβέρνησης στη Λιβύη (...) αλλοδαπούς που απειλούν την ειρήνη ή τη σταθερότητα στη Λιβύη (...) και όσους ευθύνονται για κατάφωρες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Οι εν λόγω κυρώσεις, που μπορούν να επιβληθούν σε βάρος ξένων στρατιωτικών δυνάμεων οι οποίες υποστηρίζουν τη μία ή την άλλη πλευρά στη Λιβύη, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως μοχλός πίεσης ενάντια στην Αγκυρα, που διατηρεί στρατεύματα και Σύρους φιλότουρκους μισθοφόρους, ή στη Ρωσία, που δρα εμμέσως στη Λιβύη, μέσω της μισθοφορικής εταιρείας «Wagner Group».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ