Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Η «Google» απέκλεισε ρωσικά γερμανόφωνα κανάλια

Οξύνεται η κόντρα της Ρωσίας με μεγάλους ψηφιακούς ομίλους, με τη ρωσική υπηρεσία ελέγχου των τηλεπικοινωνιών («Roskomnadzor») να απειλεί να μπλοκάρει το YouTube αν η πλατφόρμα αρνηθεί να άρει τον αποκλεισμό των γερμανικών λογαριασμών του ρωσικού κρατικού τηλεοπτικού δικτύου «Russia Today».

Η πλατφόρμα της «Google» απέκλεισε τους λογαριασμούς RT DE και «Der Fehlende Part» για παραβίαση εσωτερικών κανόνων με μετάδοση «ψευδών πληροφοριών» για τον κορονοϊό, και επειδή παρέκαμψαν την απαγόρευση μετάδοσης νέων βίντεο επί μία βδομάδα.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για «άνευ προηγουμένου επιθετική ενέργεια κατά της ενημέρωσης εκ μέρους του YouTube», κατηγορεί τις γερμανικές αρχές για «προφανή ενθάρρυνση, έως και επιμονή» στην λήψη αυτής της απόφασης, ενώ προανήγγειλε αντίποινα.

«Είναι απόφαση του YouTube, που βασίζεται σε κανόνες που θεσπίστηκαν από το YouTube, δεν είναι μέτρο που ελήφθη από την γερμανική κυβέρνηση και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Τους τελευταίους μήνες η Ρωσία βρίσκεται σε αντιπαράθεση με μεγάλους αμερικανικούς τεχνολογικούς ομίλους και με μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πρόσφατα ανάγκασε τις «Google» και «Apple» να μπλοκάρουν στη Ρωσία περιεχόμενο σχετικό με τον Ρώσο αντιπολιτευόμενο Αλεξέι Ναβάλνι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ