Πέμπτη 4 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σήμερα η κηδεία του σ. Βαγγέλη Πολλάτου

Η Τομεακή Οργάνωση Δυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής αποχαιρετά τον σύντροφο Β. Πολλάτο.

Ο Βαγγέλης Πολλάτος από μικρός πήρε μέρος στο εργατικό κίνημα, μέσα από τις γραμμές του Κόμματος. Παιδί εργατικής οικογένειας, εργάτης και αυτός από πολύ μικρός, εργάστηκε στη βαριά βιομηχανία, στο Μέταλλο. Πριν από την πτώση της δικτατορίας, οργανώθηκε στην παράνομη ΜΟΔΝΕ και με την πτώση της δικτατορίας οργανώθηκε στην ΚΝΕ, ως μαθητής στη Σιβιτανίδειο Σχολή. Στα πρώτα δύσκολα χρόνια μετά τη δικτατορία, πρωτοστάτησε στο χτίσιμο της Οργάνωσης της ΚΝΕ στο Ιλιον, αλλά και στους γύρω δήμους. Υπηρέτησε το Κόμμα από πολλές στελεχικές θέσεις: Μέλος του Συμβουλίου Πόλης Αθήνας της ΚΝΕ, του Τομεακού Γραφείου Δυτικής Αθήνας της ΚΝΕ, μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Δυτικών Συνοικιών της ΚΝΕ, μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Δυτικής Αθήνας. Εδωσε μάχη όταν οι οπορτουνιστικές δυνάμεις θέλησαν να διαλύσουν το Κόμμα, ως μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής αλλά και ως σύνεδρος στο 13ο Συνέδριο του Κόμματος.

Αποχαιρετώντας τον σ. Βαγγέλη η ΤΟ Δυτικών Συνοικιών σημειώνει: «Με πίστη στο Κόμμα, πάντα μπροστά. Ακόμα και με τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε με την υγεία του τα τελευταία 21 χρόνια. Ακόμα και όταν η υγεία του τον επιβάρυνε, κάθε πρωί άνοιγε με λαχτάρα τον "Ριζοσπάστη", να μάθει τις εξελίξεις, τις θέσεις του Κόμματος. Ηταν και για τα εύκολα και για τα δύσκολα. "Εφυγε" από κοντά μας, ορθοστατών και ορθοβαδίζων, αφήνοντας παρακαταθήκη την πίστη του στο Κόμμα και την προοπτική του σοσιαλισμού». Στη συνέχεια εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια στη γυναίκα του, συντρόφισσα Βιργινία, και στα παιδιά του, Παύλο, Θεοδώρα και Γεωργία.

  • Η κηδεία του Β. Πολλάτου θα γίνει σήμερα, Πέμπτη 4 Νοέμβρη, στις 3.30 μ.μ. στο Νεκροταφείο των Αγ. Θεοδώρων (Θηβών, Ιλιον).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ