Πέμπτη 4 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Στον Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» στη Νίκαια η έκθεση για την εποποιία του ΕΑΜ και του ΔΣΕ

Από σήμερα, Πέμπτη, και μέχρι το Σάββατο 6 Νοέμβρη

Στον Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» της Νίκαιας θα λειτουργεί από σήμερα, Πέμπτη 4 Νοέμβρη, η σημαντική Εκθεση της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ), που διοργανώνει προς τιμήν των 80 χρόνων από την ίδρυση του ΕΑΜ και των 75 χρόνων από την ίδρυση του ΔΣΕ, που μέχρι πρότινος ήταν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

«Προσδοκώντας να φωτίσουμε ακόμα καλύτερα την ιστορία της πάλης του λαού μας, στην Εκθεση περιλαμβάνονται κείμενα και φωτογραφίες, ένα υλικό μέσα από το οποίο αναδεικνύεται η Ιστορία του ΕΑΜ, του μεγαλειώδους αντιστασιακού λαϊκού αγώνα, που συνδέεται με την Απελευθέρωση, τη μεγάλη στιγμή της ταξικής αναμέτρησης του Δεκέμβρη του 1944 και στη συνέχεια με την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στη χώρα μας, το έπος του ΔΣΕ», αναφέρει η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Συγκεκριμένα, η Εκθεση θα λειτουργήσει την Πέμπτη 4 Νοέμβρη τις ώρες 5.30 μ.μ. - 8 μ.μ. Την Παρασκευή 5 Νοέμβρη και το Σάββατο 6 Νοέμβρη οι ώρες λειτουργίας θα είναι: 9 π.μ. - 12 μ. και 5.30 μ.μ. - 8 μ.μ.

Βιβλιοπαρουσίαση στο πλαίσιο της Εκθεσης

Το Σάββατο 6 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ., θα παρουσιαστεί η έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής» «Το ΚΚΕ στον ιταλοελληνικό πόλεμο 1940-'41». Τη βιβλιοπαρουσίαση θα κάνει ο Στρατής Δουνιάς, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για τις οργανωμένες επισκέψεις στην Εκθεση, με ξενάγηση από ομάδα ιστορικών της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, στα κεντρικά γραφεία της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ (210-8222952, από τις 9.00 έως τις 14.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ