Πέμπτη 4 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Καταγγέλλει την προσπάθεια διαστρέβλωσης της Ιστορίας

Από στελέχη της δημοτικής αρχής

Την προσπάθεια διαστρέβλωσης της Ιστορίας από στελέχη της διοίκησης του δήμου καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλονίκης, με αφορμή την ανάρτηση αντιδημάρχου για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τα γερμανικά ναζιστικά στρατεύματα στις 30/10/1944.

Συγκεκριμένα, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χάρης Αηδονόπουλος αναμάσησε τα γνωστά ότι δήθεν «η πόλη δεν απελευθερώθηκε από τον ΕΛΑΣ» αλλά οι Γερμανοί έφυγαν «οικειοθελώς».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι την ευθύνη για τη δήλωση επωμίζεται ο δήμαρχος Κ. Ζέρβας, ενώ σε ό,τι αφορά τον αντιδήμαρχο τονίζει ότι «πρόσθεσε τη φωνή του στις ακροδεξιές (και φασιστικές) κραυγές να διαγραφεί η αλήθεια από την Ιστορία της πόλης και την αναθηματική πλάκα για την απελευθέρωσή της από το ναζισμό και τους ντόπιους συνεργάτες του».

Προσθέτει δε ότι «η διοίκηση Ζέρβα δεν είναι μόνο μια διοίκηση ακραία φιλική στην κυβέρνηση και στους μεγαλοεπιχειρηματίες, ακραία εχθρική στους δημότες και τις πραγματικές ανάγκες τους. Στην επιδίωξή της να προσεγγίσει εκλογικά τους "ορφανούς" ψηφοφόρους της ακροδεξιάς, είναι επικίνδυνη.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" καλεί τη διοίκηση του δήμου να ξεχάσει τους σχεδιασμούς της να ξαναγράψει (με ψέματα) την Ιστορία της πόλης, να εξισώσει θύτες και θύματα, να δικαιώσει τα μυθεύματα της ακροδεξιάς, των πολιτικών απογόνων των συνεργατών των Γερμανών.

Ο λαός της πόλης δεν θα το επιτρέψει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ