Τρίτη 9 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
«Είμαστε νικητές, νιώθουμε νικητές»

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν χαλυβουργοί οι οποίοι είχαν συμμετάσχει στον μεγάλο απεργιακό αγώνα. Ο «Ριζοσπάστης» μίλησε με ορισμένους από αυτούς για το πώς αντικρίζουν αυτόν τον αγώνα 10 χρόνια μετά.

Ο Νάσος Παυλάκης επισήμανε: «Νιώθω σαν να μην πέρασε μια μέρα από την απεργία που έχει μείνει βαθιά χαραγμένη μέσα μου, στιγμή που θα μας συντροφεύει σε όλη την υπόλοιπη ζωή μας. Νιώθω νικητής διότι πιστεύω ότι όπως και τότε, βοηθάω την πάλη της εργατικής τάξης. Νικήσαμε ακόμα διότι ό,τι λέγαμε τότε επαληθεύτηκε τα επόμενα χρόνια. Συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι, όπως μάθαμε από τον αγώνα μας».

Ο Γιώργος Λαζάρου μας είπε: «Οι απεργοί είμαστε νικητές διότι με τον αγώνα μας συμβάλαμε αποφασιστικά στην ανάδειξη της ανάγκης η εργατική τάξη να δυναμώσει την πάλη της, να παλέψει για τα δίκια της».

Ο Βασίλης Σταυρόπουλος τόνισε: «Είναι μια απεργιακή μάχη που αφήνει παρακαταθήκη όσα χρόνια κι αν περάσουν. Εγώ προσωπικά με όσους μιλάω γνωρίζουν ως ορόσημο αυτόν τον αγώνα και προσπαθώ επίσης να μεταφέρω τα γεγονότα και τα συμπεράσματά του σε νεότερους, που δεν τον έχουν υπόψη τους».

Τέλος ο Δημήτρης Μαΐλης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων μέχρι το 2007, ανέφερε: «Η 9μηνη απεργία απέδειξε τη δύναμη που έχουν η ενότητα και το πείσμα των εργατών. Οι δύσκολες μέρες, παλαιότερες απογοητεύσεις, μικρές μάχες που έδειχναν να μην έχουν αποτέλεσμα, ωστόσο βάζουν το δικό τους λιθαράκι ώστε στους επόμενους αγώνες και με τη σωστή προετοιμασία να είναι οι εργάτες συσπειρωμένοι και αποφασισμένοι στη μάχη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ