Τρίτη 9 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Από την «ατομική ευθύνη» στην «κοινή διαχείριση» της πανδημίας

Την ώρα που η διαχρονική εγκληματική στρατηγική των αστικών κυβερνήσεων στην Υγεία έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς κάθε βδομάδα, χιλιάδες κρούσματα κάθε μέρα, τους διασωληνωμένους να νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ και πλέον να γίνεται επιλογή από τους γιατρούς για το ποιος ασθενής θα νοσηλευτεί, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αντιπαρατίθενται με φόντο τα αποτελέσματα της δικής τους πολιτικής.

Στη λογική της «ατομικής ευθύνης» ο Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας χτες με εκπροσώπους των φορέων του εμπορίου και της εστίασης, τους κάλεσε να ...ελέγχουν καλύτερα τους πελάτες τους, με βάση τα νέα μέτρα που από το περασμένο Σάββατο τέθηκαν σε ισχύ για τα καταστήματα προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στους αυτοαπασχολούμενους (βλ. σελ. 20). Στέλνοντας μήνυμα στους επιχειρηματικούς ομίλους ότι «η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν», ο πρωθυπουργός ζήτησε «συνεργασία», αφού «η υπόθεση της δημόσιας υγείας περνάει και στα δικά μας χέρια», και μάλιστα «από ένα σημείο και πέρα γινόμαστε εμείς οι ίδιοι οι αστυνόμοι της υγείας μας (!) κι εσείς οι προστάτες της υγείας των υπαλλήλων και των πελατών σας», πρόσθεσε.

Την «τριτοκοσμική κατάσταση» του συστήματος Υγείας θυμήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη χτεσινή του επίσκεψη στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, περιγράφοντας το αποτέλεσμα και της δικής του πολιτικής ως κυβέρνηση. Αναρωτήθηκε, μάλιστα, αν θα ...μπορούσε η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει την ανάγκη να προχωρήσει σε προσλήψεις γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων και υγειονομικού προσωπικού. Κι αυτά, μόλις μόλις λίγες μετά την πρόταση που έκανε ο Αλ. Τσίπρας για «από κοινού» με την κυβέρνηση διαχείριση της πανδημίας, επαναφέροντας την προτροπή «να ορίσουμε μια ολιγομελή επιτροπή από υψηλού κύρους επιστήμονες να μας υποδείξουν τα ενδεδειγμένα μέτρα και να τα αποδεχθούμε όλοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ