Τρίτη 9 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Μόνο ο αγώνας φέρνει αποτελέσματα

Στο συλλαλητήριο το μαχητικό «παρών» έδωσαν οι φορείς της Θεσσαλίας. 4 Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής, το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας, η Επιτροπή Αγώνα Πλημμυροπαθών Καμινάδων Καρδίτσας, η Επιτροπή Αγώνα Πλημμυροπαθών Αλιάκ - Μαχαλά Καρδίτσας, η Επιτροπή Αγώνα Σεισμόπληκτων Μεσοχωρίου Λάρισας, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Δαμασίου - Τυρνάβου και άλλοι φορείς.

Οι πλημμυροπαθείς του «Ιανού» 14 μήνες μετά βλέπουν τις μεγάλες καθυστερήσεις, τα μπαλώματα αντί ολοκληρωμένα αντιπλημμυρικά μέτρα, ζουν με την αγωνία για τον χειμώνα που είναι μπροστά και ακόμα περιμένουν τις όποιες αποζημιώσεις να υπολείπονται κατά πολύ των πραγματικών ζημιών που έγιναν.

Οι σεισμόπληκτοι του νομού Λάρισας και κυρίως της Ελασσόνας 8 μήνες μετά μένουν ακόμα σε οικίσκους, δεν έχουν πάρει ούτε προκαταβολή για την ανακατασκευή των σπιτιών τους, ενώ εκατοντάδες οικογένειες δεν πήραν ούτε ευρώ, αφού εφαρμόστηκαν μια σειρά από «κόφτες» και αποκλεισμοί, οι δε διαδικασίες έμπλεξαν σε πολυδαίδαλους και γραφειοκρατικούς μηχανισμούς.

Επίσης οι αγρότες της Μαγνησίας, που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα επιβίωσης παρά τον τεράστιο φυσικό πλούτο που διαθέτει η περιοχή, που όμως είναι αθωράκιστη από υποδομές, με αποτέλεσμα τον χειμώνα να πνίγονται και το καλοκαίρι τα χωράφια να μένουν απότιστα.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ