Τρίτη 9 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Σταθμός στην αναγκαία ενίσχυση του αγώνα

Ο αγωνιστής δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, ήταν στη διαδήλωση μαζί με τους πυρόπληκτους
Ο αγωνιστής δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, ήταν στη διαδήλωση μαζί με τους πυρόπληκτους
Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου οι φορείς των πληγέντων από φυσικές καταστροφές, μαζί με τις Ομοσπονδίες και τους Αγροτικούς Συλλόγους ξεκίνησαν από διάφορα σημεία της Δυτικής Ελλάδας για τη συμμετοχή τους στο πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Στο κάλεσμα της Επιτροπής Πυρόπληκτων Ηλείας και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ανταποκρίθηκαν πυρόπληκτοι από το Λάλα, το Πελόπιο, το Χελιδόνι, καθώς και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Καρδαμά, Χειμαδιού - Σοπίου, Ζαχάρως. Το «παρών» έδωσε και αντιπροσωπεία των Ομάδων Γυναικών Πύργου και Αμαλιάδας, ενώ παραγωγοί μετέφεραν στην Αθήνα σταφίδα και πατάτες, με αφορμή τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Από την Πάτρα αναχώρησαν για το Σύνταγμα πληγέντες από το Σούλι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής προστασίας δασικού πλούτου και λαϊκής περιουσίας Αχαΐας αλλά και της Επιτροπής τους από κοινού με την Τοπική Κοινότητα. Μαζί τους βρέθηκαν μέλη της δημοτικής αρχής και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου της πόλης, που είχαν δηλώσει στήριξη και τη συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Σε αυτήν την κατεύθυνση η δημοτική αρχή συνέβαλε με δρομολόγηση λεωφορείων για τη διευκόλυνση της μετάβασής τους στην Αθήνα, όπου βρέθηκε και ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης. Στο συλλαλητήριο έδωσαν το «παρών», επίσης, ο πρόεδρος του ΕΚ Πάτρας, Δημήτρης Μαρμούτας, συνδικαλιστές από εργατικά σωματεία και αντιπροσωπείες από φοιτητικούς συλλόγους.


Στην Αθήνα βρέθηκαν ακόμη αγρότες από την Αιγιάλεια, μετά το κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας». Μεταφέροντας συμβολικά και σταφίδα, ανέδειξαν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτήν την περίοδο, αυτό της εξευτελιστικής τιμής της. Απαίτησαν άμεσα λύσεις από την κυβέρνηση και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σε αντίθεση με τις «φιέστες» που οργάνωσαν την Παρασκευή Ενώσεις και μεγαλέμποροι.

Δυναμική ήταν η παρουσία πληγέντων της Αιτωλοακαρνανίας. Απ' τη Βόνιτσα, την Αμφιλοχία έως το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι και τη Ναύπακτο, ανταποκρίθηκαν αγρότες στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, ενώ το «παρών» έδωσε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ