Τρίτη 9 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ
Με την οικογένεια του δολοφονημένου Ρομά Ν. Σαμπάνη

Από τις συζητήσεις με τους κατοίκους του καταυλισμού
Από τις συζητήσεις με τους κατοίκους του καταυλισμού
Την οικογένεια του Νίκου Σαμπάνη, ο οποίος σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών, επισκέφτηκε το πρωί της Κυριακής σε οικισμό Ρομά στην περιοχή του Ασπροπύργου και Νέας Ζωής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τους Κώστα Παπαδάκη, ευρωβουλευτή και μέλος της ΚΕ, και Γιώργο Τάτση, μέλος της ΚΕ.

Εγινε συζήτηση γύρω από την εξέλιξη της δίκης, αλλά και για τις συνθήκες ζωής των Ρομά στην περιοχή. Παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, Βασίλης Πάντζος, που ευχαρίστησε το ΚΚΕ για τη διαχρονική του στήριξη.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Κ. Παπαδάκης δήλωσε: «Εκφράσαμε τα συλλυπητήριά μας και ταυτόχρονα το αίτημα του ΚΚΕ απέναντι στην ωμή βία και αυθαιρεσία των δυνάμεων καταστολής. Σήμερα, πολύ περισσότερο μετά από αυτήν την εξέλιξη, έχει ανοίξει μια συνολικότερη συζήτηση. Αυτή η συζήτηση πρέπει να δυναμώσει για την κατάσταση στην οποία ζουν οι Ρομά. Τις άθλιες συνθήκες - που το "άθλιες" είναι μια φτωχή λέξη για να περιγράψει την πραγματικότητα που ζουν οι οικογένειες, τα παιδιά τους, που δεν έχουν τα στοιχειώδη για να επιβιώσουν.

Σήμερα είναι κρίσιμο ζήτημα να υπάρξει πολιτική στέγασης και πολιτική Υγείας, Πρόνοιας, βασικών υποδομών για να μπορέσουν να ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι με αξιοπρέπεια. Είναι συνολικά η πολιτική της ΕΕ, των αλλεπάλληλων κυβερνήσεων και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, όλα αυτά τα χρόνια, που έχουν αφήσει για δεκαετίες σε αυτήν την κατάσταση αυτούς τους ανθρώπους. Αυτά που ισχυρίζονται ότι πρόκειται να κάνουν είναι σε κάθε περίπτωση "πυροτεχνήματα". Πρόκειται για τα γνωστά προγράμματα με τις ΜΚΟ, που συνεχίζουν και διαιωνίζουν το πρόβλημα.

Εμείς απαιτούμε άμεσα μέτρα από το κράτος, την Τοπική Διοίκηση. Είναι ενδεικτικό πως ο δήμος Ασπροπύργου δεν έχει μαζέψει ούτε τα σκουπίδια στην ευρύτερη περιοχή, για να μπορούν οι άνθρωποι αυτοί στοιχειωδώς να ζήσουν. Καλούμε άμεσα - και έχουμε πιέσει από το καλοκαίρι και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε - να καθαριστεί η Νέα Ζωή, να υπάρξει η δυνατότητα οι άνθρωποι αυτοί να στηριχτούν από τον δήμο, την Περιφέρεια και την κυβέρνηση. Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις το επόμενο διάστημα θα δυναμώσουμε την παρέμβασή μας στο κίνημα, στη Βουλή και στην Ευρωβουλή για τα δικαιώματα των Ρομά, και την ίδια στιγμή θα δυναμώσουμε τη συνεργασία μας με την ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, για να διεκδικήσουμε όλο και περισσότερα δικαιώματα για αυτούς τους ανθρώπους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ