Τρίτη 9 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καταγγέλλει τη δολοφονική χρήση μέσων καταστολής διαδηλωτών

Τον τραυματισμό ενός πυροσβέστη και ενός φωτορεπόρτερ, την περασμένη Παρασκευή, από επίθεση καταστολής που εξαπέλυσε σε βάρος διαδήλωσης των Πυροσβεστών η Αστυνομία έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναδεικνύει το ΚΚΕ σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πυροσβέστης υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στο χέρι μετά από τραυματισμό που προκλήθηκε από ρίψη χειροβομβίδας κρότου - λάμψης, ενώ ο φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ - ΜΠΕ έπαθε διπλό κάταγμα στο πόδι, όταν δέχθηκε ευθεία βολή από την αύρα και σηκώθηκε στον αέρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πέφτοντας στο έδαφος, αποδεικνύοντας το πόσο επικίνδυνα είναι για τη σωματική ακεραιότητα, ακόμα και για την ίδια την ανθρώπινη ζωή, τα μέσα που η Αστυνομία και το κράτος ονομάζουν «ήπιας καταστολής».

Το ΚΚΕ στο σχόλιό του επισημαίνει: «Οι δύο σοβαροί τραυματισμοί, του πυροσβέστη και του φωτορεπόρτερ, αποτέλεσμα της επίθεσης με χημικά και ρίψη νερού από "αύρες", στη χτεσινή (σ.σ. της Παρασκευής) συγκέντρωση των πυροσβεστών, αποδεικνύουν εκτός των άλλων και την επικινδυνότητα των μέσων καταστολής, που έχει επιστρατεύσει η κυβέρνηση απέναντι σε όσους διαδηλώνουν για τα δίκαια αιτήματά τους.

Οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου για τους σοβαρούς τραυματισμούς δεν καλύπτονται μέσω των δήθεν ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. Αυτό που απαιτείται είναι η απόσυρση και η κατάργηση μέσων καταστολής, τα οποία φτάνουν ακόμα και στο σημείο να απειλούν τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα διαδηλωτών».

Να σημειωθεί ότι κυβέρνηση και ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας έδωσαν πλήρη κάλυψη στην άγρια καταστολή.

Από την πλευρά του, το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη στους τραυματίες και σε όλους τους εργαζόμενους και σημειώνει πως «το ΑΠΕ - ΜΠΕ, στην ίδια ρότα με την αρχική ενημέρωση για την τραγική απώλεια του εργαζομένου στην COSCO, καθυστερημένα και με ''μονόστηλο στα ψιλά'' αναφέρεται στον τραυματισμό από τα ΜΑΤ και του εργαζόμενου στο Πρακτορείο, τη στιγμή μάλιστα που η Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας είχε εκδώσει άμεσα σχετική καταγγελία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποζημίωση για τον σοβαρό τραυματισμό του από αστυνομικό διεκδικεί ο Μ. Λώλος (2022-03-17 00:00:00.0)
Εκατοντάδες οι τραυματίες διαδηλωτές από δακρυγόνα και σφαίρες καουτσούκ (2020-01-21 00:00:00.0)
Η τραγωδία στο Ζευγολατιό έχει αιτίες και υπεύθυνους (2017-07-21 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις σε ΕΡΤ, ΑΠΕ - ΜΠΕ, «Ελευθεροτυπία» (2011-11-30 00:00:00.0)
Στάσεις εργασίας σε ΕΡΤ και ΑΠΕ-ΜΠΕ (2011-09-20 00:00:00.0)
Σοβαρά προβλήματα για τους εργαζόμενους (2011-03-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ