Τρίτη 9 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ σε Πυροσβεστικούς Σταθμούς

Από τη χτεσινή συνάντηση στον Σταθμό της Καλλιθέας
Από τη χτεσινή συνάντηση στον Σταθμό της Καλλιθέας
Με το Κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ, αντιπροσωπεία του με επικεφαλής τον Γιάννη Ντουνιαδάκη από το Τμήμα της ΚΕ του Κόμματος για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας επισκέφτηκε χτες τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς 7ο στη Δάφνη και 5ο στην Καλλιθέα. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης ο Δημήτρης Βλάχος από την «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» (ΕΑΚΠ) και ο Αλέξης Ματής, στέλεχος του ΚΚΕ. Η αντιπροσωπεία συζήτησε με το προσωπικό των δύο Πυροσβεστικών Σταθμών τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ παράλληλα καταδικάστηκε η αναίτια και απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος των εργαζομένων της Πυροσβεστικής την περασμένη Παρασκευή, κατά τη διάρκεια κινητοποίησής τους.

Η περιοδεία του κλιμακίου ξεκίνησε από τον 7ο Πυροσβεστικό Σταθμό, στη Δάφνη, όπου ο Γ. Ντουνιαδάκης αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία μεσούσης της πανδημίας, όπου «οι προϋπολογισμοί κόβονται, οι θέσεις μειώνονται, προσωπικό δεν προσλαμβάνεται», και συμπλήρωσε ότι «αυτό δεν ήρθε "εξ ουρανού". Φταίει το καπιταλιστικό σύστημα, που εκμεταλλεύεται την τεχνολογική ανάπτυξη και την επιστημονική πρόοδο υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου». Τόνισε ότι χρειάζεται «αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ. Δεν συμφωνούμε σε όλα, αλλά στον αγώνα μπορούμε να βρούμε κοινά σημεία επαφής και να προχωρήσουμε μαζί». Αναφερόμενος στο παράδειγμα του αγώνα των εργατών της COSCO, είπε ότι «χωρίς αγώνα δεν γίνεται τίποτα».

Ο Δ. Βλάχος επεσήμανε ότι το ΚΚΕ πάντα αναδεικνύει στη Βουλή τα προβλήματα των πυροσβεστών, όπως έκανε με την τελευταία πρωτοβουλία του, την τροπολογία για τη μονιμοποίηση των 5ετών και των συμβασιούχων πυροσβεστών και για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η οποία καταψηφίστηκε στη Βουλή. «Οσο δεν αγωνιζόμαστε και τα πράγματα μένουν στάσιμα, τότε θα γίνονται χειρότερα. Το είδαμε αυτό και στον ν. 4662. Τότε μόνο η ΕΑΚΠ αντέδρασε. Τα άλλα σωματεία και η Ομοσπονδία δεν έκαναν τίποτα. Υποβαθμιζόμαστε συνέχεια σαν πυροσβέστες και σαν υπηρεσία. Εχουμε "παντρευτεί" τις επιφυλακές». Πρόσθεσε ότι ο ν. 4662 κατάργησε το αμετάθετο από τον τόπο συμφερόντων και επέβαλε το συνεχόμενο ξεσπίτωμα με μεταθέσεις, αποσπάσεις, μετακινήσεις, μέσα σε έναν αντιδραστικό και ρουσφετολογικό κανονισμό μεταθέσεων. Επιβάλλει ακόμα την προληπτική επιφυλακή μόνο με αφορμή τις καιρικές συνθήκες, δίνοντας τη χαριστική βολή στον σταθερό χρόνο εργασίας των πυροσβεστών.

Από την πλευρά τους οι πυροσβέστες του Σταθμού, όπου υπηρετούν 57 υπάλληλοι, αναφέρθηκαν στις απαράδεκτες εγκαταστάσεις του Σταθμού, που ιδρύθηκε ως κλιμάκιο πριν από 25 χρόνια. Δεν πληροί τις προδιαγραφές, οι χώροι είναι στενοί, οι κουκέτες για το προσωπικό είναι 2x2 και έχουν τοποθετηθεί κλίνες και στο υπόγειο. Οι πυροσβέστες τον καθαρίζουν τον βάφουν. Τώρα με την πανδημία είναι πιο δύσκολες οι συνθήκες. Οπως είπαν, μπορεί ο κανονισμός να αναφέρει πως πρέπει να είναι λιγότεροι, αλλά πέρυσι με τη γενική επιφυλακή στις πλημμύρες είχαν σημειωθεί 9-10 κρούσματα COVID, 3-4 από τα οποία χρειάστηκαν νοσηλεία. Στις έκτακτες ανάγκες δεν γίνεται - είπαν - να βρίσκονται στον Σταθμό λιγότεροι, για λόγους ασφαλείας. Πρέπει να ισχύσει η επιφυλακή. Ζητούν να μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις της πρώην ΠΥΡΚΑΛ και να μην καταργηθεί, ούτε να συγχωνευτεί με άλλον.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ τόνισε στους πυροσβέστες ότι το Κόμμα θα ανταποκριθεί στην πάλη των δίκαιων αιτημάτων τους.

Η περιοδεία συνεχίστηκε στον 5ο Πυροσβεστικό Σταθμό, στην Καλλιθέα, όπου τονίστηκε μεταξύ άλλων η ανάγκη αλλαγής των συσχετισμών στις Ενώσεις των πυροσβεστών. Οπως αναδείχθηκε, στα σωματεία των πυροσβεστών πρέπει να εκλέγονται αγωνιστές συνδικαλιστές ώστε να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των πυροσβεστών, αφού γι' αυτό ιδρύθηκαν. Είναι ανάγκη δε οι πυροσβέστες να συμμετέχουν στις διαδικασίες, όπως σε μαζικές Γενικές Συνελεύσεις και στις δράσεις τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει τα ψίχουλα της κυβέρνησης και καλεί σε συντονισμένο πανεργατικό αγώνα (2024-09-17 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τον εργασιακό μεσαίωνα που οδηγεί και σε εξουθένωση (2023-08-04 00:00:00.0)
Περιοδεία του ΚΚΕ σε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες (2022-03-16 00:00:00.0)
Καλεί σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση με το πλαίσιό της (2021-11-05 00:00:00.0)
Ανακοίνωση για τις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια μεταθέσεων (2019-01-15 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν την κατάργηση πυροσβεστικών κλιμακίων (2012-02-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ