Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Προς κυβερνητικό συνασπισμό υπό το «Συνεχίζουμε την Αλλαγή»

Ο Κ. Πετκόφ, ένας από τους δύο ηγέτες του κόμματος «Συνεχίζουμε την Αλλαγή» (ιδρύθηκε τον Σεπτέμβρη και ήρθε πρώτο στις εκλογές της περασμένης Κυριακής), δήλωσε ότι το κόμμα του ξεκίνησε ήδη επαφές για τον σχηματισμό κυβέρνησης με τους Σοσιαλιστές (BSP) και το κόμμα «Υπάρχει τέτοιος λαός» (επίσης ιδρύθηκε πριν από λίγους μήνες και είχε έρθει πρώτο στις εκλογές του Ιούλη). «Είναι αισιόδοξο ότι υπάρχει μια μεγάλη πλειοψηφία ανθρώπων που θέλουν αλλαγή», ισχυρίστηκε.

Απαντώντας σε ερώτημα για τη διαπραγμάτευση με τη Βόρεια Μακεδονία (της οποίας η ένταξη στην ΕΕ - κατά συνέπεια και της Αλβανίας - «παγώνει» από το βέτο της Βουλγαρίας), ο Πετκόφ υποστήριξε ότι «κανείς στον πλανήτη δεν θα μας πάρει τηλέφωνο για να μας πει: Κάνε αυτό γιατί σου λέω να το κάνεις (...) Ο μόνος τρόπος να πειστούμε για κάτι είναι ότι αυτό θα είναι το σωστό για τη Βουλγαρία».

Στο μεταξύ, ενώ τα παζάρια για τη συγκρότηση κυβέρνησης ξεκινούν, η εκλογική μείωση σε μια σειρά από κόμματα προκάλεσε ήδη πολλές παραιτήσεις, όπως της επικεφαλής του BSP Κορνέλια Νίνοβα και του Χρίστο Ιβανόφ, ηγέτη του «Ναι! Βουλγαρία», βασικής συνιστώσας της «Δημοκρατικής Βουλγαρίας». Ανεξάρτητα πάντως από τις εσωκομματικές εξελίξεις, επιτελεία στελεχών έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στο «Συνεχίζουμε την Αλλαγή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ