Παρασκευή 19 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΔΗΠΑΚ ΓΙΑΤΡΩΝ ΑΧΑΪΑΣ
Κυβέρνηση και διοικήσεις νοσοκομείων ευθύνονται για τις τραγικές απώλειες υγειονομικών

Ανακοίνωση για τον θάνατο της 42χρονης νοσηλεύτριας σε τροχαίο, μετά από εξαντλητική βάρδια

Την εγκληματική πολιτική κυβέρνησης, 6ης ΥΠΕ και διοικήσεων των νοσοκομείων καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η «Ενωτική Συνεργασία Υγειονομικών - ΔΗΠΑΚ Ιατρών Αχαΐας», με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο νοσηλεύτριας από το Μεσολόγγι σε τροχαίο, ενώ επέστρεφε στο σπίτι της στην Αιτωλοακαρνανία, μετά από νυχτερινή βάρδια στο ΠΓΝΠ του Ρίου κι ενώ εργαζόταν σε συνθήκες μεγάλης εντατικοποίησης λόγω των ελλείψεων στα δημόσια νοσοκομεία.

Για σήμερα το πρωί, μάλιστα, η ΔΗΠΑΚ καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας τους εργαζόμενους και γιατρούς του ΠΓΝΠ Ρίου στη διοίκηση του Νοσοκομείου, αλλά και σε κινητοποίηση στην 6η ΥΠΕ, την Πέμπτη 25 Νοέμβρη.

Οπως επισημαίνει η «Ενωτική Συνεργασία», εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στην οικογένεια της άτυχης 42χρονης νοσηλεύτριας, η ίδια έπεσε θύμα υπερκόπωσης, ενώ έδινε καθημερινά τη μάχη κατά της πανδημίας στο υποστελεχωμένο από προσωπικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, με συνεχείς βάρδιες και εκατοντάδες χρωστούμενα ρεπό. Αναδεικνύοντας τις τεράστιες ελλείψεις σε υγειονομικούς, υπογραμμίζει ότι «το εναπομένον προσωπικό εργάζεται με αυταπάρνηση, με πολλές απλήρωτες ώρες εργασίας - χρωστούμενα ρεπό και συνεχόμενες βάρδιες, ωθούμενο στην εξουθένωση».

Και τονίζει ότι μοναδικός υπαίτιος είναι «οι έως τώρα κυβερνήσεις, το υπουργείο και η 6η ΥΠΕ με τη συνεχή υποχρηματοδότηση της Υγείας, τη διαιώνιση της εργασιακής ομηρίας και περιήγησης, με τον θεσμό του επικουρικού να μετατρέπει το προσωπικό σε υγειονομικούς νομάδες, αναγκάζοντάς τους να ταξιδεύουν πολλά χιλιόμετρα από τις οικίες τους για να μπαλώσουν τα κενά».

Προειδοποιεί ταυτόχρονα για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει το υγειονομικό προσωπικό στην περιοχή, καταγγέλλοντας π.χ. τις «μετακινήσεις παθολόγων στον Πύργο για να καλύψουν τα κενά του νοσοκομείου, με τον δρόμο καρμανιόλα Πατρών - Πύργου να καραδοκεί, αλλά και το παράδειγμα περίπου 60 υγειονομικών που εργάζονται στο ΠΓΝΠ και διαμένουν στο νομό Αιτωλοακαρνανίας».

«Ως εδώ! Να μη θρηνήσουμε άλλο θύμα στο βωμό της μείωσης του κόστους της υγείας!», τονίζει η ΔΗΠΑΚ και απαιτεί, μεταξύ άλλων, μετακίνηση του προσωπικού που μένει σε μακρινές περιοχές (π.χ. άλλο νομό) με ευθύνη των Διοικήσεων - ΥΠΕ, με ναύλωση λεωφορείων, καθώς και να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς των συνεχόμενων βαρδιών χωρίς ρεπό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οποιος πληρώνει θα χειρουργείται, οι υπόλοιποι ...στην αναμονή (2024-01-30 00:00:00.0)
Η ελπιδοφόρα προοπτική και για τους νοσηλευτές δυναμώνει σε συμπόρευση με το ΚΚΕ (2022-05-13 00:00:00.0)
Χρωστούν εφημερίες, νυχτερινά και ρεπό (2015-04-05 00:00:00.0)
«Δώστε λεφτά για Πρόνοια - Υγεία!» (2013-04-10 00:00:00.0)
Εξαντλητικά νυχτέρια και υπερεντατικοποίηση (2005-05-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ