Παρασκευή 19 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Νέες εκκλήσεις για υπουργό Υγείας «κοινής αποδοχής»

Με εκκλήσεις για συνεργασία και για μέτρα - πρόσωπα κοινής αποδοχής για τη διαχείριση της βαρβαρότητας που αποτυπώνεται στην εξέλιξη της πανδημίας «απάντησε» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, στο διάγγελμα Μητσοτάκη.

Οπως είπε, ο Θ. Πλεύρης δεν μπορεί να παραμένει στη θέση του και τόνισε ότι «χρειάζεται ένας υπουργός Υγείας κύρους και αποδοχής για να υλοποιήσει μέτρα ουσιαστικά για την ανάσχεση αυτής της τραγωδίας». Υποστήριξε ότι «είναι απαραίτητο το επόμενο διάστημα ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες. Να ακούσει τη φωνή μας».

Ανάμεσα στα όσα πρότεινε είναι και η επαναφορά της τηλεργασίας, χωρίς βέβαια να ψελλίζει λέξη για τις ευθύνες εργοδοσίας και κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών που οι χώροι δουλειάς μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης.

Ανέφερε ότι ήταν δική του πρόταση το μέτρο της εισόδου σε εκκλησίες με διαγνωστικό τεστ και ζήτησε «επίταξη» ιδιωτικών κλινικών, προφανώς με το «αζημίωτο», αφού στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι δεν μοιράζει «δίκαια» την «πίτα» στους κλινικάρχες, ενώ αντί για διπλάσιο νοσήλιο ζητούσε λίγο μικρότερο ως νοίκι για κλίνες ΜΕΘ από τους ιδιώτες.

Καταλόγισε επίσης στην κυβέρνηση ότι δεν ενισχύει το - διαλυμένο απ' την πολιτική εμπορευματοποίησης που και η δική του κυβέρνηση υπηρέτησε - σύστημα Υγείας. Πρότεινε ακόμα μεταξύ άλλων κινητές μονάδες για εκστρατεία πόρτα πόρτα με τη συνεργασία της Τοπικής Διοίκησης και της ξεχαρβαλωμένης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και να εφαρμοστούν αυστηρότερα μέτρα για τον εμβολιασμό σε Σώματα Ασφαλείας και Στρατό.

«Αν ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί, αν δεν θέλει, τότε ας αφήσει χώρο σε εμάς που και θέλουμε και μπορούμε», κατέληξε ο Αλ. Τσίπρας, ζητώντας ξανά «μερίδιο» στη διαχείριση της πανδημίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ