Παρασκευή 19 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Τον «λύκο» για... εγγυητή παρουσιάζει η κυβέρνηση

«Στάχτη στα μάτια» για τις πολυεπίπεδες σχέσεις που αναπτύσσουν άλλες «σύμμαχες» χώρες, και η ΕΕ συνολικά, με την Τουρκία, ρίχνει η κυβέρνηση, σερβίροντας πάλι το χρεοκοπημένο ψέμα ότι οι συμμαχίες της αστικής τάξης θα προστατέψουν τάχα την ασφάλεια του λαού και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Κληθείς να σχολιάσει χτες τη συνάντηση Ερντογάν - Σάντσεθ και όσα συμφωνήθηκαν εκεί (βλέπε και δίπλα θέμα), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, ισχυριζόταν πως «είναι αυτονόητο ότι τα κράτη - μέλη δεσμεύονται από τις αποφάσεις, τις διακηρύξεις και τις προσεγγίσεις του Συμβουλίου, γύρω από θέματα που αφορούν τις σχέσεις μελών - κρατών της Ενωσης με την Τουρκία, την προκλητικότητα και την παραβατικότητα που η Τουρκία εμφανίζει σε σχέση με το Διεθνές Δίκαιο», εμφανίζοντας ως εχέγγυο, τάχα, για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα το «χαρτομάνι» της ιμπεριαλιστικής ένωσης. «Χαρτομάνι» που αποτυπώνει βέβαια το αντίθετο απ' όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση, ότι τάχα οι σχέσεις της ΕΕ και των κρατών - μελών της με την Τουρκία καθορίζονται δήθεν από «αρχές» και «αξίες» και όχι από τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Αργότερα, διπλωματικές πηγές έσπευδαν, με διαρροές από το ΥΠΕΞ, να θυμίσουν ότι «η ελληνική πλευρά έχει εγείρει επανειλημμένα το ζήτημα της εξαγωγής οπλικών συστημάτων ευρωπαϊκών κρατών προς την Τουρκία», π.χ. ότι «τέθηκε μετ' επιτάσεως από τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, κατά τη σχετική συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Οκτώβρη του 2020», όπως και στον Ισπανό υπουργό Εξωτερικών σε διμερή συνάντηση τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Επίσης ότι ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας είχε αποστείλει επιστολή στην τότε Ισπανίδα ομόλογό του, τον Οκτώβρη του 2020, στην οποία υπενθύμιζε «την υποχρέωση των κρατών - μελών της ΕΕ να σέβονται την Κοινή Θέση 2008/944», που λέει ότι «τα κράτη - μέλη είναι αποφασισμένα να αποτρέψουν την εξαγωγή στρατιωτικής τεχνολογίας και εξοπλισμού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εσωτερική καταστολή ή διεθνείς επιθετικές ενέργειες ή να συμβάλει σε περιφερειακή αποσταθεροποίηση».

Η υποκρισία «χτυπάει κόκκινο»: Αυτά τα λένε την ώρα που η κυβέρνηση για τη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της αστικής τάξης έχει - εν μέρει σε ανταγωνισμό και με την τουρκική αστική τάξη - σε πλήρη εξέλιξη την κούρσα των εξοπλισμών για τα επιθετικά αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια που βάζουν «μπουρλότο» στους λαούς όλης της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ