Παρασκευή 19 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κοροϊδεύει τον λαό με κολπάκια περί ... ανάσχεσης των ανατιμήσεων

Την ώρα που οι αυξήσεις στη χονδρική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος στη χώρα μας δεν έχουν σταματημό και μετακυλιόμενες στα είδη πλατιάς κατανάλωσης τσακίζουν το λαϊκό εισόδημα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, περίπου πανηγύριζε χτες στην ενημέρωση των συντακτών ότι η Ελλάδα καταγράφει το τρίτο χαμηλότερο ποσοστό πληθωρισμού στην Ευρωπαϊκή Ενωση τον Οκτώβρη.

Υποστήριξε δε ότι οι αυξήσεις στις διεθνείς τιμές Ενέργειας προκαλούν πανευρωπαϊκό πρόβλημα, ότι η κυβέρνηση το «ανέγνωσε έγκαιρα», «διέγνωσε τις διαστάσεις του και τρέχει ένα σχέδιο ανάσχεσης και αναστροφής των συνεπειών των πρωτογενών και δευτερογενών ανατιμήσεων». Βασικά, πρόκειται για την έτσι κι αλλιώς πενιχρή «ενίσχυση» στους λογαριασμούς ρεύματος που ανακοίνωσε πρόσφατα η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κάνοντας τα σχετικά ποσά να μοιάζουν περισσότερο με φάρσα.

Η κοροϊδία χτύπησε ταβάνι και όταν ο Οικονόμου παρουσίασε ως «νέα δικαίωση για την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική» τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία τον Σεπτέμβρη, όπου τάχα «καταγράφεται περαιτέρω μείωση των ανέργων». Σημειωτέον, η ΕΛΣΤΑΤ εμφανίζει στο 13% το ποσοστό ανεργίας τον περασμένο Σεπτέμβρη, μειωμένο κατά 3,5 ολόκληρες μονάδες, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2020, που ήταν στο 16,5%. Ενώ όμως η Στατιστική Υπηρεσία αναγνωρίζει μόλις 609.501 ανέργους, οι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ ανήλθαν τον περασμένο Σεπτέμβρη στους 947.292! Εχουν εξαφανίσει δηλαδή με αλχημείες και «μαγειρέματα» περίπου 330.000 ανέργους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ