Τρίτη 23 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΒΟΥΛΗ
Ανακλήθηκε η τιμωρία για τη συμμετοχή του καταδρομέα στον εορτασμό του Πολυτεχνείου

ΚΝΕ: Αναφαίρετο δικαίωμα των νέων στρατευμένων να έχουν άποψη, σκέψη και να την εκφράζουν

Ανακλήθηκε, τελικά, η απαράδεκτη τιμωρία που είχε ανακοινωθεί στον καταδρομέα του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο Μεγάλο Πεύκο επειδή συμμετείχε, όπως είχε κάθε δικαίωμα, στον αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Η καταδικαστέα αυτή απόφαση πάρθηκε τελικά πίσω, μετά το κύμα καταδίκης από δεκάδες στρατιώτες από όλη τη χώρα, την Επιτροπή Αλληλεγγύης για τα Δικαιώματα των Στρατευμένων, απόστρατους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, την ΕΕΔΥΕ και την Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, η οποία σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή ζητούσε την ανάκληση της απαράδεκτης τιμωρίας, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας αναλαμβάνουν μεγάλη ευθύνη γι' αυτήν την απαράδεκτη απόφαση, η οποία στρέφεται ενάντια στο αναφαίρετο δικαίωμα ενός φαντάρου να τιμήσει τη μνήμη των νεκρών και όσων αγωνίστηκαν, πριν 48 χρόνια, ενάντια στη δικτατορία των συνταγματαρχών, που έγινε με τις ευλογίες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Ειδικά σήμερα, που οι κυβερνήσεις μπλέκουν τον λαό και τη χώρα μας - και πρώτα απ' όλα τους φαντάρους - σε μεγάλους κινδύνους, μετατρέποντας όλη την Ελλάδα σε μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση, ορμητήριο πολέμου ενάντια σε άλλους λαούς και ταυτόχρονα στόχο αντιποίνων, τα συνθήματα "Εξω οι ΗΠΑ", "Εξω το ΝΑΤΟ", που ήταν γραμμένα στην πύλη του Πολυτεχνείου, παραμένουν επίκαιρα (...)

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των νέων στρατευμένων να έχουν άποψη, σκέψη και να την εκφράζουν. Γι' αυτόν τον λόγο τους χειροκρότησαν με περηφάνια δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στην πορεία του Πολυτεχνείου. Αυτή είναι άλλωστε και η μεγαλύτερη τιμή.

"Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έχουν δικαιώματα πολιτικά!"».

Ενώ σε ανακοίνωσή της μετά την απόφαση η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τα Δικαιώματα των Στρατευμένων σημειώνει μεταξύ άλλων: «Οι ενέργειες και οι μεθοδεύσεις που επιχείρησαν να ενεργοποιήσουν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, με διάφορους τρόπους, έπεσαν στο κενό μετά το κύμα καταδίκης και αλληλεγγύης που εκφράστηκε στον στρατιώτη (...)

Οι άκρως αντιδραστικές απόψεις που αναπαράγονται από χτες, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, θυμίζουν τις πιο μαύρες μέρες του τόπου μας, για τις οποίες ο λαός ξεσηκώθηκε πριν 48 χρόνια στο Πολυτεχνείο. Απάντηση σε όλους αυτούς δίνουν και τα στρατευμένα παιδιά του λαού με την καταδίκη και τους αγώνες τους (...)

Οι νέοι στρατευμένοι πρέπει να γνωρίζουν πως παραμένει αναφαίρετο δικαίωμά τους να έχουν άποψη, σκέψη και να τις εκφράζουν.

Σαράντα οχτώ χρόνια μετά τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, χιλιάδες στρατιώτες με την παρουσία τους στις αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις κατοχύρωσαν στην πράξη το αυτονόητο δικαίωμά τους να συμμετάσχουν σε αυτές.

Επιβεβαιώνεται και με αυτά τα γεγονότα η ανάγκη συνέχισης της πάλης και της διεκδίκησης από τον λαό, τη νεολαία και τους στρατευμένους ώστε να εκπληρωθούν οι στόχοι και τα μηνύματα του Πολυτεχνείου για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να κλείσουν οι ξένες βάσεις που μετατρέπουν τη χώρα μας σε ορμητήριο πολέμου και τον λαό σε στόχο, έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τα Δικαιώματα των Στρατευμένων βρίσκεται δίπλα στον κάθε στρατιώτη που παλεύει και αγωνίζεται για τα δικαιώματά του...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ