Τρίτη 23 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Ολοι στον αγώνα για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας

Σε πλατιά σύσκεψη αποφασίστηκε η διοργάνωση παγκαρδιτσιώτικου συλλαλητηρίου την Παρασκευή 26 Νοέμβρη

Στη διοργάνωση συλλαλητηρίου για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού, την Παρασκευή 26 Νοέμβρη στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, κατέληξε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής με πρωτοβουλία της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν 40 σωματεία και φορείς, μεταξύ τους το Εργατικό Κέντρο, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και ο Εμπορικός Σύλλογος.

Ασφυκτική η κατάσταση στον νομό Καρδίτσας

Η εισηγητική τοποθέτηση έγινε από τον πρόεδρο της Ενωσης Ιατρών, Εκτορα Γάζο, ο οποίος ανέδειξε την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται το νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του νομού. Αναφέρθηκε στις ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό, εξοπλισμό και κλίνες ΜΕΘ, που έχουν ως αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές είτε από COVID είτε από άλλες ασθένειες.

Από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των σωματείων και των φορέων που συμμετείχαν αναδείχθηκαν μια σειρά ζητήματα:

Ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, αναφέρθηκε στα υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων της υπαίθρου.

Εκπρόσωποι εργατικών σωματείων στάθηκαν στην ανάγκη της εξαντλητικής ενημέρωσης των εργαζομένων για το ζήτημα του εμβολιασμού και ταυτόχρονα για τη λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Από την πλευρά του εκπροσώπου των εκπαιδευτικών αναδείχθηκε το πρόβλημα των συγχωνεύσεων και των τμημάτων με πολλούς μαθητές, καθώς και της μεταφοράς των μαθητών με τα ΜΜΜ, στα οποία συνωστίζονται.

Βάζουν υγεία και ζωή στη ζυγαριά του κόστους - οφέλους

Η σύσκεψη κατέληξε σε ψήφισμα όπου αναδεικνύεται η ζοφερή κατάσταση στα νοσοκομεία και στις άλλες δημόσιες μονάδες.

«Στον νομό Καρδίτσας το νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας βρίσκονται προ της κατάρρευσης! Στο νοσοκομείο η ΜΕΘ COVID έφτασε στην πληρότητά της μέσα στο πρώτο 24ωρο. Η ανεπάρκεια κλινών ΜΕΘ οδηγεί συνανθρώπους μας να παραμένουν διασωληνωμένοι, εκτός κατάλληλων χώρων για θεραπεία», σημειώνεται, μεταφέροντας χαρακτηριστικά στοιχεία που το επιβεβαιώνουν.

Τονίζεται επίσης ότι «με εντολή της διοίκησης τα χειρουργεία και τα τακτικά ραντεβού μειώθηκαν ξανά», ενώ «τα Κέντρα Υγείας παραπαίουν εξαιτίας της διαχρονικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, που έχουν εκχωρήσει την ΠΦΥ σχεδόν αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα». «Το πρόγραμμα εμβολιασμών κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα. Πάνω από 50 υγειονομικοί βρίσκονται σε αναστολή εργασίας λόγω του απαράδεκτου μέτρου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού».

Οσο για τον ιδιωτικό τομέα, το ψήφισμα σημειώνει: «Η πλειοψηφία των ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλία παραμένουν έξω από τη μάχη ενάντια στην πανδημία και συνεχίζουν την αφαίμαξη κερδών από τους ασθενείς και τα ασφαλιστικά ταμεία. Η κυβέρνηση και το κράτος βάζουν την υγεία και τις ζωές μας στη ζυγαριά του κόστους - οφέλους και προωθούν το σχέδιο για το "νέο ΕΣΥ", που θα φέρει νέες ιδιωτικοποιήσεις, συγχωνεύσεις και καταργήσεις κλινικών και νοσοκομείων, εργολάβους που θα αποκομίζουν κέρδη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ