Τρίτη 23 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΟΒΣΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ
Απαιτούν μέτρα προστασίας της υγείας και του εισοδήματος

Αύριο η νέα κινητοποίηση των μικρών επαγγελματιών, στις 7 μ.μ., στο Μοναστηράκι

Τις μαζικές κινητοποιήσεις της περασμένης βδομάδας χαιρετίζει η ΟΒΣΑ, καλώντας σε κλιμάκωση και με τη μαζική συμμετοχή των αυτοαπασχολούμενων, των Ενώσεων και των σωματείων τους στη νέα κινητοποίηση αύριο, Τετάρτη, στις 7 μ.μ. στο Μοναστηράκι.

«Ως εδώ! Δεν θα γίνουμε αποδιοπομπαίος τράγος για να φορτώσετε τις ευθύνες για το 4ο κύμα της πανδημίας που επελαύνει», διαμηνύουν οι αυτοαπασχολούμενοι στην κυβέρνηση. Και σημειώνουν: «Δεν διαδίδουμε τον κορονοϊό ούτε ευθυνόμαστε για την πίεση στο σύστημα Υγείας, δεν μπορούμε να κλείσουμε την πανδημία έξω από το μαγαζί μας. Δεν μπορούμε να δουλέψουμε γιατί η κυβέρνηση έκανε ελάχιστα μέχρι σήμερα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, τη σωστή λειτουργία των σχολικών μονάδων, των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, των μεγάλων εργασιακών χώρων, όπου συνωστίζεται μεγάλος αριθμός του πληθυσμού και αποτελεί ίσως τον βασικότερο παράγοντα εξάπλωσης της πανδημίας».

Η ΟΒΣΑ δίνει απάντηση επίσης στην κυβέρνηση, που επικαλείται τα «δισ. των χρηματοδοτήσεων», σημειώνοντας ότι «αυτά τα καρπώθηκαν, όπως και τη μερίδα του λέοντος του τζίρου του τελευταίου διαστήματος, λίγοι, οι μεγάλοι παίχτες. Οι μικροί, όσοι από αυτούς εντάχθηκαν στα περιορισμένα κυβερνητικά μέτρα, είδαν τα "βοηθήματα" να εξανεμίζονται στα μπιλιέτα της εφορίας, των Ταμείων και των τραπεζών».

«Συνεχίζουμε τον αγώνα για μέτρα προστασίας της υγείας και του εισοδήματος», αναφέρει το κάλεσμα της ΟΒΣΑ, μεταφέροντας τις διεκδικήσεις για θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, για οικονομική στήριξη, για μείωση των εξοντωτικών ποινών, δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους με ευθύνη του κράτους. Επίσης, για επίδομα ειδικού σκοπού, διαγραφές χρεών της «επιστρεπτέας προκαταβολής» στο 100% για όσους επαγγελματίες έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ