Τρίτη 23 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Νέα lockdown και υποχρεωτικοί εμβολιασμοί στο επίκεντρο της «διαχείρισης»

...μακριά από τα ουσιαστικά μέτρα που έχουν ανάγκη οι λαοί για την προστασία της υγείας τους

Αντιμέτωπες με τη νέα έξαρση της πανδημίας βρίσκονται ξανά πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) επανέφερε τις προειδοποιήσεις για ακόμη 500.000 θανάτους έως τον Φλεβάρη στην Ευρώπη αν δεν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί και δεν τηρηθούν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Η Αυστρία βρίσκεται από χτες σε γενικό lockdown, ενώ επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους από τον Φλεβάρη. Στη δε Γερμανία συζητιούνται «πιο δραστικά περιοριστικά μέτρα» και το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Σε μερικό lockdown έχει μπει η Ολλανδία από την προηγούμενη βδομάδα, ενώ στα μισά σχολεία της χώρας γίνεται τηλεκπαίδευση.

Κοινός παρονομαστής, ακόμα και στα πιο ισχυρά καπιταλιστικά κράτη, εξακολουθεί να είναι η παντελής έλλειψη ουσιαστικών μέτρων πρόληψης και μείωσης της διασποράς σε χώρους δουλειάς κι Εκπαίδευσης, σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η απουσία συστηματικού και έγκαιρου επιδημιολογικού ελέγχου με δωρεάν διαγνωστικά τεστ για όλους, όπως και η μη ενίσχυση των δημόσιων συστημάτων Υγείας και των δημόσιων νοσοκομείων που για ακόμη μια φορά καταρρέουν, η έλλειψη ολοκληρωμένων εμβολιαστικών προγραμμάτων με πλήρη ενημέρωση του λαού κ.ο.κ.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Σουηδίας, η οποία τον Οκτώβρη κατάργησε τα δωρεάν διαγνωστικά τεστ για όσους εμφανίζουν συμπτώματα COVID-19 αλλά είναι εμβολιασμένοι, σε ένα ακόμα μέτρο μείωσης του «κόστους» διαχείρισης της πανδημίας. Εκτοτε η διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων μειώθηκε κατά 35%. Χτες, κατόπιν εορτής, υπό την πίεση της αύξησης κρουσμάτων και νοσηλειών, η σουηδική Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε ότι αλλάζει την απόφασή της και συστήνει να προσφέρεται τεστ σε όλους τους άνω των 6 ετών με συμπτώματα...

Στη Γερμανία η κατάσταση είναι «άκρως δραματική», ανέφερε η απερχόμενη καγκελάριος, Αγκ. Μέρκελ, προειδοποιώντας ότι τα νοσοκομεία σύντομα θα κατακλυστούν.

Εκκληση για «επιπλέον μέτρα» απηύθυνε ο πρόεδρος της Γερμανικής Διεπιστημονικής Ενωσης Εντατικής και Επείγουσας Ιατρικής (DiVi), Γκερνό Μαρξ. Σύμφωνα με την DiVi, σήμερα στη Γερμανία νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 3.675 ασθενείς με κορονοϊό, το 51% των οποίων βρίσκονται σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής. Μόνο την περασμένη βδομάδα, προστέθηκαν στις ΜΕΘ της χώρας 1.200 ασθενείς με κορονοϊό, ενώ ήδη σε πολλές περιοχές, όπως στη Θουριγγία, ασθενείς χρειάστηκε να διακομιστούν αλλού, καθώς οι ΜΕΘ είναι υπερφορτωμένες. Επιπλέον, σε σχέση με πέρσι, οι νοσηλευτές είτε έχουν μειώσει τις ώρες εργασίας τους είτε έχουν εγκαταλείψει το επάγγελμα, λόγω της αφόρητης πίεσης που δέχτηκαν το προηγούμενο διάστημα...

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού τάχθηκε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μ. Ζέντερ, αλλά και η Ενωση Ιατρών Παιδιών και Εφήβων (BVKJ), σημειώνοντας πως με 15 εκατ. ανεμβολίαστους «θα μπορούσαμε να έχουμε 15 εκατ. νέα κρούσματα και ενδεχομένως πάνω από 100.000 νέους θανάτους».

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ», Λ. Βίλερ, παρέπεμψε για το ίδιο θέμα στον ΠΟΥ, ο οποίος συνιστά: «Αν έχετε δοκιμάσει όλα τα άλλα, πρέπει να σκεφτείτε και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό».

Στο μεταξύ - στο πλαίσιο της «βολικής» αντιπαράθεσης που «συμπληρώνει» την αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας από τις κυβερνήσεις - διαδηλώσεις κατά των περιοριστικών μέτρων, με επεισόδια, τραυματισμούς και δεκάδες συλλήψεις ξέσπασαν τις προηγούμενες μέρες σε Ολλανδία και Βέλγιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ