Σάββατο 16 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Υπηρεσίες με ανασφάλιστους 8μηνίτες

Το θέμα της πρόσληψης εργαζομένων στις υπηρεσίες Καθαριότητας και Διοικήσεως, απασχόλησε το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας. Η συζήτηση έγινε εκτός ημερήσιας διάταξης και - ενώ η δημαρχιακή επιτροπή είχε ήδη εγκρίνει τις προσλήψεις εργαζομένων - το συμβούλιο επιφυλάχτηκε να τις εγκρίνει σε επόμενη συνεδρίασή του. Το ζήτημα θα συζητηθεί εκ νέου, ενώ στελέχη της πλειοψηφούσας παράταξης, έκαναν λόγο για ανάγκη «ιδιωτικοποίησης» της υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Καθαριότητας ζητά 200 εργαζόμενους για να ανταπεξέλθει στο έργο του καθαρισμού αλσών και πλατειών, που μέχρι πρότινος δεν ήταν στη δικαιοδοσία της και η Διεύθυνση Διοικήσεως ζητά 50 καθαρίστριες για τον καθαρισμό των δημοτικών κτιρίων.

Οι προσλήψεις, γίνονται με 8μηνες συμβάσεις έργου, γιατί «οι διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού προς αντιμετώπιση των αντίστοιχων αναγκών είναι εξόχως χρονοβόρες και απαιτούν χρονικό διάστημα 10 έως 12 μηνών περίπου», όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο.

Ο Στ. Λάμπρου, επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» και μέλος της εν λόγω επιτροπής, συμφώνησε με τις προσλήψεις, διαφώνησε, όμως, με τον τρόπο που αυτές γίνονται: «Δεν μπορώ να συμφωνήσω με τη μέθοδο της πρόσληψης με σύμβαση έργου, με την οποία οι εργαζόμενοι πληρώνονται με δελτίο παροχής και χωρίς ασφάλιση. Στην πραγματικότητα πρόκειται για εξαρτημένη εργασία που πρέπει να πληρώνεται με μισθό και ασφάλιση», τόνισε στη Δημαρχιακή Επιτροπή.

Αναφορικά με το ζήτημα της ταχύτατης πρόσληψης, ο Στ. Λάμπρου, πρότεινε αυτή του εποχικού προσωπικού με τετράμηνη σύμβαση «η οποία προβλέπει όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων», λόγω ιδιαίτερων αναγκών και ταυτόχρονη κίνηση για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, όπως προβλέπει ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας.

Το θέμα, όπως σημειώσαμε, «ήρθε» στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο αποφάσισε να εγκρίνει το ίδιο, τις προσλήψεις και τον τρόπο που αυτές θα γίνουν, σε ερχόμενη συνεδρίαση. Η πρόταση όμως, της Φ. Πιπιλή, δημοτικής συμβούλου με την πλειοψηφία, ήταν χαρακτηριστική των προθέσεων της διοίκησης: «Να παραδώσουμε σε ιδιώτες "κομμάτια" των εργασιών για τον καλλωπισμό και την καθαριότητα της πόλης με πλειοδοτικούς διαγωνισμούς ώστε να αποφύγουμε τις προσλήψεις και τις υπόλοιπες διαδικασίες»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ