Σάββατο 16 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζεται ο αγώνας για τη σωτηρία του κτήματος Θων

Συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής διοργάνωσε χτες η «Συμπαράταξη για την Αθήνα». Παράνομη η οικοδομική άδεια που έχει εκδοθεί

«Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα μας!» Αυτό διατράνωσαν οι κάτοικοι των Αμπελοκήπων, αλλά και άλλων συνοικιών της Αθήνας, στη διάρκεια της χτεσινής συγκέντρωσης που διοργάνωσε η «Συμπαράταξη για την Αθήνα», στο χώρο του κτήματος Θων. Η συγκέντρωση αυτή αφορούσε όλους τους ελεύθερους χώρους της πρωτεύουσας που κινδυνεύουν να τσιμεντοποιηθούν από τη συνεχή επίθεση μεγαλοεργολάβων και κυβέρνησης.

Ο Μ. Δανδουλάκης, δημοτικός σύμβουλος της «Συμπαράταξης», σημείωσε: «Αυτό που γίνεται πλέον προφανές με αφορμή την υπόθεση Θων, είναι η απροκάλυπτη πρόθεση κυβέρνησης και Δήμου Αθηναίων να παραδώσουν τους τελευταίους ελεύθερους χώρους της Αθήνας που ασφυκτιά στα μεγάλα συμφέροντα και την τσιμεντοποίηση, με αφορμή την Ολυμπιάδα του 2004. Δε θα σταματήσουμε αυτόν τον αγώνα που είναι ανάσα ζωής για μας και τα παιδιά μας».

«Δεν υπάρχει περίπτωση τα κοράκια που βρίσκονται πάνω από τον ουρανό της Αθήνας να φύγουν. Στο όνομα των Ολυμπιακών Αγώνων δεν αφήνουν τίποτα να πρασινίσει», τόνισε μιλώντας στη συνέχεια ο Σπ. Χαλβατζής, επικεφαλής της ΝΑΣ. Και δεσμεύτηκε ότι «η ΝΑΣ θα συνεχίσει τον αγώνα της στο πλευρό των κατοίκων, κόντρα στις επιλογές που σήμερα χαράσσονται, όχι μόνο για να διατηρήσουμε το υπάρχον πράσινο, αλλά για να το αυξήσουμε».

Μετά μίλησαν οι εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων κέντρου Αμπελοκηπων και Α. Αμπελοκηπων. Ο Σ. Δημητριάδης, πρόεδρος του πρώτου συλλόγου, αναφέρθηκε στην άδεια οικοδομής του Μπ. Βωβού, ο οποίος έχει αρχίσει τις εργασίες για την οικοδόμηση του νέου εννιαόροφου κτιριακού μεγαθηρίου, κάτοψης 1.150 τετραγωνικών μέτρων. «Η άδεια είναι παράνομη και διάτρητη από όλα τα σημεία», είπε. (Πράγματι, σήμερα το πρωί, διαπαραταξιακή επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, μαζί με τους αρμόδιους μηχανικούς της Πολεοδομίας εξέτασαν την άδεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σχέδια για το νέο κτίριο είναι κατά δύο μέτρα μέσα στο χώρο αναστολής οικοδομικών εργασιών. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν είναι λυμένο και θα τοποθετηθεί ράμπα εξόδου αυτοκινήτων από το υπόγειο γκαράζ που θα βρίσκεται στον κοινόχρηστο χώρο. Τα παραπάνω καθιστούν παράνομη την άδεια.

Ο Μ. Ζωίδης, πρόεδρος του συλλόγου Α. Αμπελοκηπων σημείωσε ότι ο δρόμος για την επιτυχία είναι ο δρόμος της ενότητας και του αγώνα όλων των κατοίκων. Επίσης μίλησαν ο Κ. Διάκος, πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «ο Λυκαβηττός» και η Κ. Καραγιάννη, εκπρόσωπος της επιτροπής αγώνα για τη σωτηρία του άλσους στο Γουδί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ