Σάββατο 16 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ελπίδα η «ΔΑΣ - Μαχόμενοι δικηγόροι»

Τους χώρους των δικαστηρίων στην πρώην σχολή Ευελπίδων επισκέφτηκε χτες κλιμάκιο της «Δικηγορικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης - Μαχόμενοι Δικηγόροι», όπου συζήτησε με τους δικηγόρους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δικηγορικός κόσμος, αλλά και γενικότερα η Δικαιοσύνη. Επίσης, είχαν συναντήσεις και με τους προϊσταμένους των δικαστηρίων.

Οι δικηγόροι της Αθήνας υποδέχτηκαν σε πολύ καλό κλίμα το κλιμάκιο της «ΔΑΣ - Μαχόμενοι Δικηγόροι» και πολλοί ήταν αυτοί που σχολίαζαν πως η προσπάθεια αυτού του συνδυασμού είναι ό,τι καλύτερο παρουσιάστηκε τα τελευταία χρόνια σε εκλογές του ΔΣΑ. Ιδιαίτερα, οι νέοι δικηγόροι κατά τις συζητήσεις με τους υποψήφιους του συνδυασμού ανέφεραν ότι αυτή τη φορά υπάρχουν πολλές ελπίδες για να γίνει η μεγάλη παράταξη των αριστερών μαχόμενων δικηγόρων που να ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση τέλματος στο ΔΣΑ. Παράλληλα, τονίστηκε ότι ο συνδυασμός αυτός θα έχει συνέχεια, καθώς όλοι αναμένουν ότι και μετά τις εκλογές θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για τη δημιουργία ενός ριζοσπαστικού μετώπου στο χώρο των δικηγόρων.

Επίσης, πολύ θετικά σχολιάστηκε και το γεγονός ότι στην παράταξη της «ΔΑΣ - Μαχόμενοι Δικηγόροι» βρίσκονται άνθρωποι που προέρχονται από διάφορες μαζικές και κοινωνικές οργανώσεις και αγωνίζονται για τα ατομικά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες.

Μάλιστα, ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος πρόεδρος Β. Δημόπουλος κατά τη χτεσινή περιοδεία στη δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων στα διάφορα πηγαδάκια με τους δικηγόρους είπε πως ο συνδυασμός του δεν εκφράζει τη μεγαλοδικηγορία. «Δε θέλουμε να υποστηρίξουμε, είπε ο Β. Δημόπουλος, τα συμφέροντα των μεγαλογραφείων που είναι οργανωμένα σαν επιχειρήσεις, με έμμισθους υπαλληλοποιημένους συνεργάτες και που αντιμετωπίζουν την υπεράσπιση των πολιτών ως μια δραστηριότητα του τριτογενούς τομέα της οικονομίας. Γι' αυτό δηλώνουμε ότι θέλουμε το ΔΣΑ, σύλλογο της κοινωνικής πλειοψηφίας των μαχόμενων δικηγόρων και όχι φιλόξενη εστία των μεγαλοδικηγόρων».

Στο μεταξύ η «ΔΑΣ Μαχόμενοι Δικηγόροι» την προσεχή Πέμπτη, 21 Φλεβάρη, διοργανώνει ανοιχτή συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ