Σάββατο 16 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κοροϊδεύει τους εργαζόμενους ο δήμαρχος

Σε μια προσπάθεια να απαλλάξει τον εαυτό του και την παράταξή του από τις ευθύνες για τη μη καταβολή στους εργαζόμενους του δήμου της αναδρομικής αύξησης του επιδόματος κίνησης για το 2001, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλος, στη χθεσινή τακτική συνέντευξη Τύπου, ισχυρίστηκε ότι οι ευθύνες ανήκουν στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης!

Ο δήμαρχος έκανε αναφορά στην πρότασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, προχθές βράδυ, να συνάψει ο δήμος δάνειο 600 εκατομμυρίων δραχμών για να καταβάλει τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους, πρόταση, που, όπως είπε, την καταψήφισαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και έτσι δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο από τον κανονισμό αριθμό ψήφων (26), με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προχωρήσει το δάνειο.

Με τον τρόπο αυτό, ο δήμαρχος προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες για τη διαχείριση του δήμου στην αντιπολίτευση, πράγμα που στερείται σοβαρότητας, αφού η αντιπολίτευση δε διοικεί και, κατά συνέπεια, δεν μπορεί να επωμίζεται τις ευθύνες της διαχείρισης.

Δεύτερο, με την τοποθέτησή του αυτή, ο δήμαρχος έμμεσα παραδέχτηκε ότι δεν έχει τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης, δηλαδή ότι δε διοικεί το δήμο. Αυτό το τελευταίο προκύπτει και από τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας την Πέμπτη το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο, που ο ίδιος φρόντισε επιμελώς να αποσιωπήσει στη συνέντευξη Τύπου.

Ο νόμος προβλέπει 26 ψήφους για έγκριση σύναψης δανείου, η παράταξη, όμως, του δημάρχου διαθέτει 22 δημοτικούς συμβούλους και στην ψηφοφορία που έγινε η πρότασή του υπερψηφίστηκε και από 4 συμβούλους της αντιπολίτευσης. Δε θα υπήρχε συνεπώς πρόβλημα, αν είχε φροντίσει οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του να είναι παρόντες στη συνεδρίαση...

Σε δήλωσή του στο «Ρ», ο Σάββας Τσακμακίδης, μέλος του ΓΣ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ, τόνισε ότι «η ευθύνη για την καταβολή του μισθού στους εργαζόμενους ανήκει στο δήμαρχο και στη διοίκηση του δήμου και όχι στην αντιπολίτευση». Υπογράμμισε, επίσης, ότι όλοι οι άλλοι δήμοι έχουν καταβάλει την αύξηση. Οσον αφορά στην πρόταση του δημάρχου για σύναψη δανείου, ο Σάββας Τσακμακίδης επισήμανε ότι «έγινε απλώς και μόνο για λόγους εντυπωσιασμού, αφού ο δήμος έχει ήδη συμφωνήσει με το Σύλλογο Εργαζομένων να καταβάλει την αύξηση με μηνιαίες δόσεις και όχι εφάπαξ, που είναι το αίτημα των εργαζόμενων. Τα περί δανείων, λοιπόν, είναι για δημιουργία εντυπώσεων και για να κοροϊδεύει τον κόσμο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σέρνει στα δικαστήρια τους εργαζόμενους (2002-10-04 00:00:00.0)
Συνεχίζουν αποφασιστικά τον αγώνα τους (2002-10-01 00:00:00.0)
Υπέρογκο δάνειο με απαράδεκτες δικαιολογίες (2002-03-12 00:00:00.0)
Δάνειο - «θηλιά» για τριάντα χρόνια (2000-02-05 00:00:00.0)
Νέο "φέσι" 19 δισ. δραχμές στους δημότες (1999-04-30 00:00:00.0)
Νέα αύξηση δημοτικών τελών (1998-12-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ