Σάββατο 16 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζεται ο αγώνας για την παραλία

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αύριο και μεθαύριο στη Βούλα

Με δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Βούλα, αύριο Κυριακή και μεθαύριο Δευτέρα, συνεχίζει τον αγώνα της η Συντονιστική Επιτροπή για τη Διάσωση της παραλίας του Σαρωνικού. Η επιτροπή, με ανακοίνωσή της, απευθύνει έκκληση σε όλους τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου «για να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας, πριν στερηθούμε οριστικά την απόλαυση της θάλασσας, καθώς όλη η παραλία Σαρωνικού παραχωρείται σε "ημέτερα" διαπλεκόμενα συμφέροντα και γίνεται αντικείμενο περιβαλλοντικής κακοποίησης και βάρβαρης εμπορικής εκμετάλλευσης».

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωση η επιτροπή, «τη Δευτέρα παραδίδονται από την "Εταιρεία Τουριστικά Ακίνητα" (θυγατρική του ΕΟΤ) οι δύο ακτές της Βούλας στο πρώην μέλος του ΔΣ του ΕΟΤ και πρόεδρο της οικολογικής οργάνωσης "Γκρινπίς" Γ. Βερνίκο». Η παραχώρηση των ακτών γίνεται στο πλαίσιο εκποίησης πέντε παραλιών του Σαρωνικού σε επιχειρηματικά σχήματα.

Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τους κατοίκους της Βούλας σε συγκεντρώσεις που θα γίνουν:

  • Την Κυριακή 17.2, στις 12 π.μ., στην κεντρική πλατεία Βούλας (Βασ. Παύλου απέναντι από τον Αγ. Γιάννη, κιν/φος ΒΙΟΛΕΤΑ) και
  • τη Δευτέρα 18.2, στις 8 μ.μ., στο Δημοτικό Συμβούλιο Βούλας (Δημαρχείο Βούλας, δίπλα από το πρώην ΛΑ ΠΛΑΓΙΑ), όπου θα συζητηθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τις ακτές.

Στην ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή επισημαίνει ότι «ανάδοχος των δύο ακτών του ΕΟΤ Βούλας ανακηρύχτηκε το επιχειρηματικό σχήμα Βερνίκος κότερα, στο οποίο μετείχαν επτά εταιρίες, εκ των οποίων οι τρεις εμπίπτουν στο ασυμβίβαστο του ν.2328/95 και συγκεκριμένα οι:

  • «ΙΜΑΚΟ MEDIA NET GROUP AE», που κατέχει το 100% των μετοχών της εταιρίας «ΗΧΩ Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις ΑΕ», που είναι κάτοχος άδειας του ραδιοφωνικού σταθμού «ΝΙΤRΟ RADIO».
  • «Εκδόσεις Λυμπέρη», της οποίας ο βασικός μέτοχος Αντώνιος Λυμπέρης κατέχει το 100% των μετοχών της εταιρίας «Αντώνιος Λυμπέρης Ραδιοφωνική ΕΠΕ», που πήρε την πρόσφατη άδεια του ραδιοφωνικού σταθμού «BEST RADIO».
  • «Everest AE Συμμετοχών και Επενδύσεων», της οποίας ο κύριος μέτοχος Στέλιος Λαυρέντιος Φρέρης κατέχει το 50% της εταιρίας «ΝΕΟ ΚΑΝΑΛΙ Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ