Σάββατο 16 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αστυνομικός «τσαμπουκάς»

Συνελήφθη διότι ήθελε να γνωρίζει ποιοι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο στο κατάστημα στο οποίο εργάζεται!

Πρόκειται για τον Ν. Μπαλτούκα, υπεύθυνο καφενείου που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη. Το... έγκλημά του ήταν ότι κατέγραψε τους αριθμούς που φέρουν στις επωμίδες τους οι αστυνομικοί, οι οποίοι έκαναν τυπικό αστυνομικό έλεγχο στο κατάστημα, το βράδυ της Τετάρτης 13 Φλεβάρη.

Η πράξη του αυτή, προκάλεσε την «οργή» των οργάνων της τάξης. Ετσι τον συνέλαβαν δηλώνοντάς του πως «ενήργησε παράνομα» και τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα της Πλατείας Δημοκρατίας. Το ότι οι οι αριθμοί στις επωμίδες βρίσκονται εκεί ακριβώς για να γνωρίζει ο κάθε πολίτης με ποιον ακριβώς αστυνομικό έχει να κάνει, ήταν ψιλά γράμματα για τα συγκεκριμένα όργανα. Βέβαια, στη διάρκεια της μεταφοράς του στο Τμήμα η κατηγορία μετατράπηκε σε... απλή εξακρίβωση στοιχείων. Ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος, μετά από τρίωρη κράτηση που θεωρήθηκε αρκετή για να επιδειχτεί η ισχύς των οργάνων σε βάρος του πολίτη, αφού υπήρξε και η παρέμβαση δικηγόρων και δημοσιογράφων.

Αλλο ένα δείγμα του νέου ύφους και ήθους της Αστυνομίας, στην εποχή της ολοένα και αυξανόμενης αστυνομοκρατίας και καταστολής που επιβάλει η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ