Σάββατο 5 Φλεβάρη 2022 - Κυριακή 6 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ «ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ»
Με μαζική συμμετοχή στην απεργία απαντούν στην ένταση της καταστολής

Συναυλία αλληλεγγύης το Σάββατο 5/2 στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία Νάουσας

Αντιμέτωποι με την κρατική καταστολή κατά παραγγελία της εργοδοσίας βρέθηκαν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι της «Ευρωπαϊκής Νηματουργίας Βαρβαρέσος ΑΕ», που συνεχίζουν τον αγώνα τους με 48ωρη απεργία για την καταβολή των δεδουλευμένων 7 μηνών, την ανάκληση των εκδικητικών απολύσεων και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις. Κουράγιο παίρνουν και από την αλληλεγγύη που εκφράζεται στον αγώνα τους, και αναμένεται να ενταθεί στο πλαίσιο της συναυλίας αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5/2, στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Νάουσας.

Πιο συγκεκριμένα, οι απεργοί βρέθηκαν την Παρασκευή στην πύλη του εργοστασίου και εκεί ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που κατόπιν απαίτησης της εργοδοσίας πήγαν να εφαρμόσουν τον νόμο Χατζηδάκη, τάχα «για την προστασία του δικαιώματος στην εργασία», τη νομιμοποίηση της απεργοσπασίας δηλαδή. Ετσι, η αστυνομία ανέλαβε τη βρώμικη δουλειά να εξασφαλίσει ότι θα μπουν για δουλειά όσοι κατάφερε να τους εξαναγκάσει η εργοδοσία. Βέβαια το εργοστάσιο δεν δούλεψε, αφού η συμμετοχή στην απεργία παραμένει μεγάλη, παρά την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία.

Στη συνέχεια εκπρόσωποι του Σωματείου περιόδευσαν σε μεγάλους χώρους δουλειάς στην περιοχή, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τον αγώνα και τις διεκδικήσεις τους, αλλά και καλώντας τους σε μαζική συμμετοχή στη συναυλία.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στην «Ευρωπαϊκή Νηματουργία Βαρβαρέσος ΑΕ» στέλνει για άλλη μια φορά μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα στην εργοδοσία, ξεκαθαρίζοντας: «Δεν μας φοβίζουν οι αγωγές που κάνει η εργοδοσία απέναντι στον δίκαιο αγώνα μας. Δεν χαμηλώνουμε το κεφάλι στις "διαταγές" της εργοδοσίας που μας καλεί να εκτελέσουμε σε κάθε βάρδια και στις απειλές ότι "η ανοχή τελείωσε".

Μας καλούν να ανεχτούμε να ζούμε 7 μήνες απλήρωτοι, να μας απολύουν όταν ανοίγουμε το στόμα μας και να μη μιλάμε. Να τη χαίρονται την ανάπτυξή τους! Εάν η εργοδοσία χτυπάει με αυτόν τον τρόπο τους εργαζόμενους, μπορούμε πλέον πιο καθαρά να καταλάβουμε τι θα συμβεί σε περίπτωση που έρθει νέος επενδυτής!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ