Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Σιγή ασυρμάτου» για τον νέο γύρο των διερευνητικών

Με φόντο τις εξελίξεις στην Ουκρανία και την «ανάγκη διασφάλισης της ΝΑΤΟικής συνοχής», όπως και τις συνεχείς δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων και του ίδιου του Τούρκου Προέδρου, που θέτουν, εντός ΝΑΤΟικού πλαισίου, ζήτημα κυριαρχίας στα ελληνικά νησιά, πραγματοποιήθηκε χτες στην Αθήνα ο 64ος γύρος των λεγόμενων διερευνητικών επαφών Ελλάδας - Τουρκίας.

Στις χτεσινές επαφές συμμετείχαν εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ως επικεφαλής, ο πρέσβης επί τιμή Π. Αποστολίδης, ο πολιτικός διευθυντής του ΥΠΕΞ, Θ. Λαλάκος, και η διπλωμάτισσα Ευαγγελία Γραμματίκα. Επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας ήταν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σ. Ονάλ, μαζί με τους Μπαρίς Καλκαβάν και ο Τσ. Ερτζιγές.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι κατά τις χτεσινές επαφές «δεν προέκυψε κάτι το θεαματικό», αλλά σε κάθε περίπτωση τόνισαν τη «χρησιμότητα» των «ανοικτών διαύλων» με την Αγκυρα.

Προηγήθηκε, προχτές, στο πλαίσιο προώθησης του διαλόγου με την Τουρκία και «στα θέματα της θετικής ατζέντας στον οικονομικό και εμπορικό τομέα», συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για την Οικονομική Διπλωματία, Κ. Φραγκογιάννη, με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Σ. Ονάλ, η τρίτη μέσα σε έναν χρόνο, με τις δύο πλευρές να εκφράζουν «ικανοποίηση για την πρόοδο που έχει σημειωθεί» σε μια σειρά από διμερείς συνεργασίες που θεωρείται ότι μπορούν να λειτουργήσουν ως πλαίσιο για να «ξεκλειδώσουν» και άλλα μέρη του παζαριού ανάμεσα στις δύο αστικές τάξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ