Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Καλεί τον λαό σε επαγρύπνηση

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί τον ελληνικό λαό σε ετοιμότητα και σε επαγρύπνηση, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως η «αναγνώριση», από την πλευρά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, των «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τις πραγματικές ανάγκες και τα συμφέροντα των λαών της περιοχής. «Αντίθετα, ρίχνει νερό στο μύλο των σφοδρών ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που κλιμακώνονται, ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ με τη Ρωσία. Φέρνει για τα καλά στην ημερήσια διάταξη το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης πολεμικής σύγκρουσης (...) Εξυπηρετεί τις επιδιώξεις και τα συμφέροντα της αστικής τάξης και των ιμπεριαλιστικών κρατών της περιοχής. Καλλιεργεί το εθνικιστικό μίσος μεταξύ των λαών».

Προσθέτει ότι «η ένταση του αντικομμουνισμού, που καταγράφεται ως επίσημη θέση τόσο της κυβέρνησης του Κιέβου, αλλά και που περίσσεψε στο χτεσινό (σ.σ. προχτεσινό) διάγγελμα του Ρώσου Προέδρου, Πούτιν, ξεγυμνώνει όλους όσοι σκόπιμα καλλιεργούν αυταπάτες για τον ρόλο της Ρωσίας, επιχειρώντας να την παρουσιάσουν ως δήθεν αντίβαρο στην επιθετικότητα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Αποδεικνύεται στην πράξη πως ο αντικομμουνισμός αξιοποιείται ως εργαλείο του κεφαλαίου κατά των λαών».

Η ΕΕΔΥΕ υπογραμμίζει πως όσο αντικομμουνιστικό δηλητήριο και να χυθεί, δεν μπορεί να σβηστεί από την ιστορική μνήμη η συμβολή της Σοβιετικής Ενωσης στην ειρήνη και τη φιλία των λαών.

Επισημαίνει τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, που συντάσσεται με τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για την Ουκρανία, προσθέτοντας πως οι ευρωατλαντικές υποδομές από την Αλεξανδρούπολη έως τη Σούδα ετοιμάζονται να παίξουν ρόλο στις επιχειρήσεις στην Ουκρανία, στοχοποιώντας τον λαό και τη χώρα μας.

Η ΕΕΔΥΕ «εκφράζει την αλληλεγγύη της στον ουκρανικό, στο ρωσικό και στους άλλους λαούς της περιοχής. Συνεχίζει κι εντείνει τις πρωτοβουλίες για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην Ουκρανία. Για να μη χρησιμοποιηθούν ευρωατλαντικές υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Να ξηλωθούν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές. Να μην επικυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις. Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στις επιχειρήσεις στην Ουκρανία ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές. Για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ