Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Καμία εμπλοκή στους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ! Να κλείσουν οι βάσεις!

Πλατύ άνοιγμα με την ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Χαλκίδα
Χαλκίδα
Εξορμήσεις και άλλες παρεμβάσεις πραγματοποίησαν χτες οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, διανέμοντας την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος σχετικά με την αναγνώριση από τη Ρωσία της «ανεξαρτησίας» των λεγόμενων «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονμπάς, η οποία αποτελεί ένα ακόμα βήμα που περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στη συγκεκριμένη περιοχή και οδηγεί στην κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ με τη Ρωσία.

Ενημέρωσαν ευρύτερα για τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή και κάλεσαν τον λαό και τη νεολαία να δυναμώσουν τον αγώνα για να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην Ουκρανία, να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές.

Παράλληλα οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ανέδειξαν με τις παρεμβάσεις τους το πώς το ρεσιτάλ αντικομμουνισμού του Ρώσου Προέδρου και η επίθεση στη Σοβιετική Ενωση, που δεν μπορούν να αμαυρώσουν την προσφορά του σοσιαλισμού στους λαούς της περιοχής, χρησιμοποιούνται ως προκάλυμμα των επικίνδυνων στρατηγικών σχεδιασμών της ρωσικής ηγεσίας στην περιοχή.

Αθήνα
Αθήνα
Κάλεσαν τον λαό να δυναμώσει τον αγώνα ενάντια στον εθνικισμό και στον σοβινισμό, που κρύβει τις πραγματικές αιτίες της σύγκρουσης, να δυναμώσει την αλληλεγγύη του στους λαούς της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Ανέδειξαν πως μοναδική διέξοδος για τους εργαζόμενους και τον λαό σήμερα είναι ο σοσιαλισμός.

Αξιοποιούν γι' αυτόν τον σκοπό κάθε τρόπο, σποτ, αφίσες και ανακοινώσεις, ώστε να φτάσουν σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε λαϊκό άνθρωπο που παρακολουθεί τις εξελίξεις και αγωνιά για το σήμερα και το αύριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το πλατύ αυτό άνοιγμα αναδείχθηκε η έντονη ανησυχία του λαού για τις επικίνδυνες εξελίξεις, αλλά και το ενδεχόμενο η χώρα μας να συμμετάσχει στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη. Πολλοί ήταν αυτοί που κοντοστάθηκαν ρωτώντας για τη θέση του Κόμματος, την ερμηνεία του για τις εξελίξεις και για να εκφράσουν την ανησυχία τους.

Στην Αττική οι Κομματικές Οργανώσεις βρέθηκαν «στο πόδι» ώστε να φτάσει παντού η ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Από το πρωί πραγματοποίησαν πλατιά ενημέρωση σε μεγάλους εργασιακούς χώρους, εξορμήσεις έξω από τις πύλες των εργοστασίων, διακινώντας την ανακοίνωση στην πρωινή βάρδια, στο λιμάνι και στους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες. Οι δυνάμεις του Κόμματος και της ΚΝΕ βρέθηκαν ακόμα σε μεγάλα εμπορικά καταστήματα, σε δεκάδες στάσεις των ΜΜΜ, συνομιλώντας με εργαζόμενους στον δρόμο για τη δουλειά τους, σε εμπορικούς δρόμους ενημερώνοντας διερχόμενους και αυτοαπασχολούμενους, μέσα σε χώρους Εκπαίδευσης και αλλού.

Στην Κεντρική Μακεδονία, οι ΚΟ του ΚΚΕ πραγματοποίησαν μαζικές εξορμήσεις πρωί και απόγευμα με την ανακοίνωση του Κόμματος.

Πάτρα
Πάτρα
Από το πρωί στην Κατερίνη κλιμάκιο της Τομεακής Οργάνωσης Πιερίας του ΚΚΕ έκανε πανεξόρμηση στο κέντρο της πόλης.

Αντίστοιχες δράσεις πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα από τις ΚΟ των Τομεακών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, παρά τη δυνατή βροχή. Στο πλαίσιο αυτό έγιναν εξορμήσεις από την ΤΟ Ανατολικής Θεσσαλονίκης σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή Βότση, σε καταστήματα σε Θέρμη, πεζόδρομο Καλαμαριάς και στα γήπεδα της Μίκρας.

Η ΤΟ Δυτικής Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε μαζικές εξορμήσεις κυρίως σε καταστηματάρχες σε Πολίχνη, Αμπελόκηπους, Κορδελιό, Λουδία, Εύοσμο, Μενεμένη, Μετέωρα, Σταυρούπολη και Χαλκηδόνα. Αντίστοιχα η ΤΟ Δήμου Θεσσαλονίκης έκανε εξορμήσεις σε Κάτω Τούμπα (Παπάφη), Ντεπώ, Ανάληψη, Δόξα, Ξηροκρίνη.

Νωρίτερα, το πρωί, μαζική παρέμβαση στην Καμάρα και στη φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ πραγματοποίησαν οι Οργανώσεις της ΠΟ Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.

Οι Οργανώσεις Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποίησαν περιοδείες σε γειτονιές, χώρους δουλειάς και μόρφωσης.

Στη Χαλκίδα, μαζική εξόρμηση έγινε στο κέντρο της πόλης από κλιμάκιο της ΚΟ Εύβοιας με επικεφαλής την Λένα Γεροπαναγιώτη, Γραμματέα της ΤΕ Εύβοιας, ενώ από το βράδυ της Δευτέρας οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην πόλη της Χαλκίδας προχώρησαν σε αφισοκόλληση.

Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη
Εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς έγιναν από τις ΚΟ της Δυτικής Μακεδονίας. Στην Κοζάνη οι Οργανώσεις προχώρησαν σε αφισοκόλληση ενάντια στην ελληνική εμπλοκή στους ανταγωνισμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ με τη Ρωσία.

Η ΤΟ Ρεθύμνου της ΚΝΕ πραγματοποίησε πικετοφορία στους δρόμους της πόλης, ενημερώνοντας τον λαό για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και την ανάγκη απεμπλοκής της χώρας μας από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια.


Ρέθυμνο
Ρέθυμνο

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ