Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΑ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΣ
Ο Μ. Κασαπάκης υποψήφιος δήμαρχος

Ο Μιχάλης Κασαπάκης θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Ν. Αλικαρνασσού Ηρακλείου Κρήτης που θα στηρίξει η «Aγωνιστική Δημοτική Κίνηση». Στην επιλογή αυτή κατέληξε ομόφωνα η παράταξη στη γενική της συνέλευση, όπου παρουσιάστηκε και η εκλογική της διακήρυξη.

Κύριος στόχος είναι η συστράτευση των δημοτών για ένα δήμο διεκδικητικό, μαχητικό, στην υπηρεσία του δημότη, σε μια πορεία ριζικά διαφορετική από τη σημερινή. Χαρακτηριστικά υπογραμμίζεται στην εκλογική διακήρυξη: «Μιλάμε για ένα ισχυρό κίνημα δημοτών που θα διεκδικεί συνολικά την αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής, τη δημοκρατική αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, τόσο στα έσοδα όσο και στη διάθεση των κρατικών δαπανών, ώστε κράτος και δήμοι να στηρίζουν τους εργαζόμενους και όχι τους ισχυρούς. Λεφτά το κράτος έχει. Οι πολίτες φορολογούνται ήδη βαριά (ιδιαίτερα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι) και δε σηκώνουν άλλα βάρη. Ομως μερικές εκατοντάδες ιδιώτες επιχορηγούνται με πολύ περισσότερα δισεκατομμύρια από τους δήμους για να "εκσυγχρονίσουν" τις επιχειρήσεις».

Η «Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση» ασκεί κριτική τόσο στην πολιτική της Δημοτικής Αρχής, όσο και της κυβέρνησης που οδηγεί τους δήμους σε αδιέξοδο, πολλαπλασιάζοντας αντί να λύνει τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα. Υπογραμμίζει ότι η παράταξη θα παλέψει, ανάμεσα σε άλλα, για:

  • Γενναία αύξηση του ποσοστού του προϋπολογισμού για τους δήμους, που θα τα διαθέτουν με βάση τις προτεραιότητες που οι ίδιοι θα καθορίζουν.
  • Κατάργηση των ανταποδοτικών τελών και της πρόσθετης φορολογίας των δημοτών. Ελεγχο της ανταποδοτικότητας των φορολογικών εσόδων του κράτους.

Ο Μ. Κασαπάκης γεννήθηκε το 1954 και είναι βιολόγος, καθηγητής στο 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου. Ως φοιτητής διατέλεσε για 2 χρόνια στο ΔΣ του Βιολογικού Τμήματος Πατρών. Το 1986 και 1987 εξελέγη σύνδεσμος των καθηγητών της Καρπάθου με την ΕΛΜΕ Δωδεκανήσων. Το 1988 ήταν μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, ενώ σήμερα είναι εκλεγμένος στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, την οποία εκπροσωπεί στο Συντονιστικό Φορέων της Εκπαίδευσης και στην Αντιπολεμική Πρωτοβουλία Ηρακλείου. Ηταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του 1994 και του 1998 με την «Αγωνιστική Κίνηση Δημοτών Ηρακλείου», της οποίας υπήρξε πρόεδρος. Είναι μέλος της Επιτροπής Αγώνα για το Ασφαλιστικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ