Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Με αισιοδοξία στη μάχη η «ΔΑΣ - Μαχόμενοι Δικηγόροι»

Το στίγμα μιας μεγάλης αριστερής παράταξης που παλεύει για να περάσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας στα χέρια των μαχόμενων δικηγόρων έδωσαν χτες οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση - Μαχόμενοι Δικηγόροι» στο κατάμεστο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων.

Ολοι οι ομιλητές στη χτεσινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού τόνισαν ότι η νεοϊδρυθείσα παράταξη στοχεύει στη συσπείρωση των αριστερών μαχόμενων δικηγόρων, για να αναδειχτεί η ριζοσπαστική αντίληψη, που θέλει τον ΔΣΑ όργανο αγωνιστικής διεκδίκησης και υπερασπιστή των συμφερόντων των νέων δικηγόρων, των δικηγόρων με μικρά και μεσαία εισοδήματα και θεσμικό συμπαραστάτη των πολιτών στη διεκδίκηση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Ο επικεφαλής της παράταξης, Β. Δημόπουλος, είπε ότι στόχος της παράταξης δεν είναι μόνο οι εκλογές της Κυριακής, αλλά η κοινή πορεία και με άλλες δυνάμεις για τη διαμόρφωση ενός αγωνιστικού-ριζοσπαστικού ρεύματος, που θα υπερβαίνει τις ημερομηνίες των εκλογών και θα είναι ικανό να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα του δικηγορικού κόσμου.

Ιδιαίτερα επικριτικός και καυστικός ήταν ο Β. Δημόπουλος με αρκετούς από τους υποψήφιους προέδρους που διεκδικούν την ηγεσία του ΔΣΑ. Μίλησε για άχρωμους και άνευρους υποψήφιους, που «πίσω από κομψές διατυπώσεις περί "πολυσυλλεκτικότητας" και "πολυτασικού", χωρίς κανένα στίγμα και με μοναδικό ενοποιητικό στοιχείο την πρωτοκαθεδρία του αρχηγού, προσπαθούν να κρύψουν ότι είναι εκλεκτοί του συστήματος».

Ο επικεφαλής της «ΔΑΣ - Μαχόμενοι Δικηγόροι», αναφερόμενος στην τακτική της ΝΔ σχετικά με τις εκλογές, υπενθύμισε ότι δεν έχρισε επίσημο υποψήφιο, αλλά, όπως δημοσιεύτηκε στον Τύπο, εκδήλωσε την προτίμησή της στο σημερινό πρόεδρο του ΔΣΑ. Προς επίρρωση των παραπάνω ο Β. Δημόπουλος σημείωσε ότι στο «ενωτικό» ψηφοδέλτιο του Α. Ρουπακιώτη «φιγουράρει στέλεχος της ΝΔ, μέλος της ΚΕ της ΟΝΝΕΔ».

Αλλά και στις σχέσεις του «ενωτικού συνδυασμού» του Α. Ρουπακιώτη με το κυβερνών κόμμα αναφέρθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΑ Β. Δημόπουλος. Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι στο ψηφοδέλτιο του Α. Ρουπακιώτη συμμετέχει γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που είναι και διευθυντής των νομικών υπηρεσιών της Εθνικής Τράπεζας.

Στη συνέχεια ο Β. Δημόπουλος άσκησε δριμεία κριτική στους κυβερνητικούς συνδικαλιστές, οι οποίοι τάζουν διορισμούς δικηγόρων στο Κτηματολόγιο και διάφορες άλλες νομικές υπηρεσίες. «Τα έχουμε ακούσει από τους υποψήφιους του κυβερνώντος κόμματος - είπε - και στις προηγούμενες εκλογές. Η απάντηση είναι γι' αυτούς να μην παίζουν με τους ανεμόμυλους ή, καλύτερα, να μη μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου».

Ο Γ. Παριανός μίλησε για έξι πέτρινα χρόνια στο ΔΣΑ (σ.σ. δύο τριετίες του νυν προέδρου Α. Ρουπακιώτη) και κάλεσε σε δράση όλους τους αριστερούς και δημοκράτες δικηγόρους.

Τέλος, ο Κ. Κούτρας είπε ότι οι πόρτες είναι ανοιχτές για διάλογο και με άλλες δημοκρατικές και αριστερές παρατάξεις και ότι ήρθε η ώρα τα όνειρα να υλοποιηθούν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης» (2005-01-20 00:00:00.0)
Εκκληση για ψήφο στη "Δικηγορική Αγωνιστική Κίνηση" (1999-02-26 00:00:00.0)
Ψηφοδέλτιο μάχης (1999-02-02 00:00:00.0)
Ψήφος - αντίσταση στην υπαλληλοποίηση (1996-02-23 00:00:00.0)
Κερδίζει έδαφος η "Δικηγορική Αγωνιστική Κίνηση" (1996-02-17 00:00:00.0)
Ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τους δικηγόρους (1996-02-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ