Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σεισμοί σε Πύλο και Ναύπακτο

Τρεις νέες ασθενείς σεισμικές δονήσεις ανησύχησαν χτες το πρωί τους κατοίκους της Πελοποννήσου και της Νότιας Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η πρώτη δόνηση που καταγράφηκε στις 10.41' π.μ. ήταν μεγέθους 4,4 Ρίχτερ με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο της Πύλου. Ο δεύτερος σεισμός που σημειώθηκε περίπου μισή ώρα αργότερα, δηλαδή στις 11.15' π.μ., είχε μέγεθος 4,1 Ρίχτερ με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή της Ναυπάκτου. Στην ίδια περιοχή περίπου στις 8.30 μ.μ., σημειώθηκε ακόμα ένας σεισμός μεγέθους 4,4 Ρίχτερ.

Οι τρεις σεισμικές δονήσεις δεν προκάλεσαν ζημιές, η δεύτερη όμως, λόγω του μικρού εστιακού της βάθους (μόλις 12 χιλιόμετρα) έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Πάτρα και τη γύρω περιοχή, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους.

Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, οι δύο σεισμικές δονήσεις δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, ενώ θεωρούν ως πιο πιθανό να εντάσσονται στην πάγια σεισμικότητα των περιοχών και όχι σε κάποια ασυνήθιστη δραστηριότητα.

Σημειώνεται, τέλος ότι διαφορετικά στοιχεία ως προς τις εντάσεις των δύο πρώτων σεισμών έδωσε χτες το μεσημέρι το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Συγκεκριμένα για τον πρώτο σεισμό έδωσε μέγεθος 4,6 Ρίχτερ και για το δεύτερο 4,2 Ρίχτερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ