Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ
Μαύρη εργασία και παραβίαση συμβάσεων

Πάνω σε ένα όργιο μαύρης εργασίας, στην παραβίαση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και γενικά στην άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων, που έρχονται να προστεθούν στην «πριμοδότηση» από την ίδια την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έχτισε το «θαύμα» του ο Ν. Ταβουλάρης, «σωτήρας» των ναυπηγείων Ελευσίνας και Σύρου, βάζοντας στην τσέπη για το 2001 κέρδη 8,2 δισ. δραχμές! Χτες, από έλεγχο που διενήργησαν μέλη του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και λιμενικοί από το Λιμεναρχείο Ελευσίνας, εντόπισαν ανασφάλιστους αλλοδαπούς να δουλεύουν στο συνεργείο του εργολάβου Κακαβογιάννη που έχει αναλάβει τμήμα κατασκευαστικών εργασιών του Ναυπηγείου Ελευσίνας! Οι εργασίες αυτές δεν εκτελούνται μέσα στο χώρο του ναυπηγείου, αλλά, δίπλα και συγκεκριμένα στο διαλυτήριο Μπακόπουλου.

Σύμφωνα με καταγγελίες εργατοτεχνιτών προς το Συνδικάτο, τους φτηνούς εργάτες προμηθεύει στον Κακαβογιάννη, ο οποίος αποτελεί μόνιμο «συνεργάτη» του Ταβουλάρη, κάποιος Κωνσταντακόπουλος. Ο Κακαβογιάννης απασχολεί αυτούς τους ανθρώπους που υπολογίζεται ότι είναι περίπου 30, εδώ και δύο βδομάδες. Από τον έλεγχο στο συνεργείο διαπιστώθηκε ότι εκτός των άλλων ο εργολάβος δε διέθετε ούτε άδεια εργασιών. Να σημειωθεί ότι η «μαύρη εργασία» στο Ναυπηγείο Ελευσίνας δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο. Είναι σωρεία οι καταγγελίες του Συνδικάτου για τους ανασφάλιστους εργαζόμενους που μπαινοβγαίνουν με εργολάβους μέσα στο ναυπηγείο μπροστά από τα μάτια των λιμενικών.

Οσον αφορά το Ναυπηγείο Σύρου, δεν υπάρχει εργατοτεχνίτης από τα συνεργεία της Ζώνης που δουλεύουν αυτή την περίοδο μέσα στο ναυπηγείο που να αμείβεται με βάση τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Το Συνδικάτο Μετάλλου συνεχώς δίνει μάχη για να τηρηθεί από εργολάβους και διοίκηση του ναυπηγείου η Σύμβαση. Χτες και αφού το Συνδικάτο κήρυξε 24ωρη απεργία προειδοποιητικά για σήμερα Παρασκευή, ζήτησε η διοίκηση του Ναυπηγείου συνάντηση με τους συνδικαλιστές, ενώ δεσμεύτηκε να διευθετήσει το θέμα για την εφαρμογή της Σύμβασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ