Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΚΑ
Μετέωρο το 1ο νοσοκομείο

Καμία ουσιαστική απάντηση για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι, αλλά και συνολικά για τη λειτουργία του 1ου Νοσοκομείου ΙΚΑ στα Μελίσσια δεν πήραν οι εργαζόμενοί του, οι οποίοι πραγματοποίησαν χτες συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων και είχαν συνάντηση με τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ρ. Σπυρόπουλο.

Οι εργαζόμενοι, εκπρόσωποι των συνταξιούχων του ΙΚΑ και του Δήμου Μελισσίων συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι έξω από τη γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων και απαίτησαν άμεση πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού, την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος του νοσοκομείου, που βρίσκεται υπό έξωση, από τον νέο ιδιοκτήτη του οικήματος, αλλά και τη διατήρηση και αναβάθμισή του στα πλαίσια του δημόσιου τομέα Υγείας. Στη συγκέντρωση και συνάντηση με τον υφυπουργό συμμετείχε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δ. Μαυροδόγλου, ο οποίος υπογράμμισε ότι το χτύπημα που δέχεται το νοσοκομείο, με ευθύνη της κυβέρνησης που επιχειρεί να μετακυλήσει το βάρος της περίθαλψης στις πλάτες των ασφαλισμένων, πλήττει πρώτα και κύρια τους συνταξιούχους και τις άλλες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Στη συνάντηση που ακολούθησε με τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, οι εκπρόσωποι του νοσοκομείου του παρέδωσαν υπόμνημα, στο οποίο υπογραμμίζουν ότι έχουν υπερβεί από καιρό τα όρια της αντοχής και ανοχής τους. Το νοσοκομείο λειτουργεί με δύναμη 111 νοσηλευτών για την κάλυψη και νοσηλευτική φροντίδα 252 ασθενών, ενώ αγωνία στους εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής δημιουργούν το κτιριακό πρόβλημα, η διαδικασία έξωσης του νοσοκομείου, η απουσία λήψης πολιτικής απόφασης για την επίλυση του μείζονος αυτού προβλήματος.

Απ' την πλευρά του ο Ρ. Σπυρόπουλος για το ζήτημα των προσλήψεων προσωπικού και κυρίως νοσηλευτικού παρέπεμψε τους εκπροσώπους του νοσοκομείου στις 132 προσλήψεις που έχουν εξαγγελθεί για τη Νομαρχία Αθηνών, των οποίων οι διαδικασίες στο ΑΣΕΠ αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί στα τέλη του 2002. Επίσης, σε ό,τι αφορά το μέλλον του νοσοκομείου ο υφυπουργός ανέφερε ότι η θέση του υπουργείου Εργασίας είναι η διατήρησή του σαν νοσοκομειακή μονάδα, τονίζοντας, ωστόσο, ότι το μέλλον του εντάσσεται στα γενικότερα κυβερνητικά σχέδια «αναδιοργάνωσης της Υγείας».

Οι εργαζόμενοι μετά το τέλος της συνάντησης, υπογράμμισαν ότι καμία ουσιαστική απάντηση δε δόθηκε, αφού οι προσλήψεις που θα γίνουν με τη γνωστή χρονοβόρα διαδικασία θα φτάσουν στο νοσοκομείο - το οποίο ελλείψει προσωπικού κλείνει και συρρικνώνει τμήματα - μετά από πολλούς μήνες. Παράλληλα, επισήμαναν ότι καμία ουσιαστική δέσμευση δε δόθηκε από το υπουργείο Εργασίας για τη διατήρηση, και υπό ποια μορφή του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου θα αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία του αγώνα τους σε νέα γενική συνέλευση. Αντιπροσωπεία τους, παρέδωσε χτες στα κόμματα της Βουλής, το υπόμνημα με τα αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ