Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΙΣΕΡ ΠΑΛΚΟ»
Χρειάζεται αγώνας όλου του κλάδου

Αυτός ο αγώνας θα δυσκολεύει όσο οι εργαζόμενες θα αφήνονται μόνες τους έξω από την πύλη της «Σίσερ»
Αυτός ο αγώνας θα δυσκολεύει όσο οι εργαζόμενες θα αφήνονται μόνες τους έξω από την πύλη της «Σίσερ»
Να επιδοτήσει η κυβέρνηση τις θέσεις εργασίας στη «ΣΙΣΕΡ ΠΑΛΚΟ», συνέχισε να ζητά και χτες η ηγεσία του εργοστασιακού σωματείου - πρόσκειται στην «Αυτόνομη Παρέμβαση» - την ώρα που η πολυεθνική για πέμπτο μήνα συνεχίζει να πετάει εργαζόμενες στο δρόμο.

Στη διάρκεια της χτεσινής στάσης εργασίας η πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου επανέλαβε το αίτημα να εφαρμόσει η επιχείρηση τα επιδοτούμενα προγράμματα επανακατάρτισης του ΟΑΕΔ για να σταματήσουν οι απολύσεις. Στη συγκέντρωση που έκαναν οι εργαζόμενες έξω από το εργοστάσιο ήταν έντονη η δυσαρέσκεια και η ανησυχία τους καθώς όπως σημείωναν ο τρόπος με τον οποίο μέχρι στιγμής αντιμετωπίζεται το πρόβλημα δεν έχει θετικά αποτελέσματα.

Στη συγκέντρωση των εργαζομένων παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών Δ. Θεοδώρου και ο Γ. Μανωλάκος, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Μιλώντας στις εργαζόμενες ο Γ. Μανωλάκος τόνισε ότι όπλο των εργαζομένων είναι η ενότητα, η αποφασιστικότητα και η καλή οργάνωση του αγώνα, που είναι ο μοναδικός δρόμος για λύση του προβλήματος. Πρέπει όμως ο αγώνας να γίνει όλου του κλάδου και όλων των εργαζομένων για να έχει αποτέλεσμα.

Σε δήλωσή του στο «Ρ» ο Δ. Θεοδώρου σημείωσε ότι ο αγώνας των εργαζομένων έχει έρθει σε αδιέξοδο με ευθύνη της ηγεσίας του σωματείου και της παράταξης «Αυτόνομη Παρέμβαση». Το πρόβλημα, όπως σημείωσε, είναι πολιτικό, καθώς απορρέει από την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Αυτή την πολιτική πρέπει να έχουν στόχο οι εργαζόμενοι και να ενιαιοποιήσουν τον αγώνα τους μαζί με τους εργαζόμενους του κλάδου σε ταξική κατεύθυνση ώστε να έχει προοπτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ