Πέμπτη 10 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ενεργειακή φτώχεια διαρκείας προμηνύουν οι σχεδιασμοί ΕΕ και ελληνικής κυβέρνησης

Στη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για την «Aύξηση των τιμών Ενέργειας και τη χειραγώγηση της αγοράς φυσικού αερίου» παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος, Κώστας Παπαδάκης, στην ομιλία του τόνισε τα εξής:

«Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία συνδέεται άρρηκτα με ενεργειακούς ανταγωνισμούς μονοπωλίων. Η ενεργειακή ακρίβεια για τον λαό ήταν ήδη πριν από τον πόλεμο σε ύψη ρεκόρ, εξαιτίας της στρατηγικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων για την "πράσινη" μετάβαση, για την "απελευθέρωση" της Ενέργειας, για το χρηματιστήριο ρύπων. Ετσι, εγκαταλείφθηκαν τα ορυκτά καύσιμα και αναδείχθηκε το εισαγόμενο φυσικό αέριο σε στρατηγικό καύσιμο. Η επιτάχυνση της "απεξάρτησης" από το ρωσικό φυσικό αέριο και η επιλογή των δρομολογίων υγροποιημένου από τις ΗΠΑ, που προωθούν την κερδοφορία των Ελλήνων εφοπλιστών και τα σχέδια γεωστρατηγικής αναβάθμισης της αστικής τάξης της Ελλάδας ως "πύλης εισόδου" για τα Δυτικά Βαλκάνια και τις αγορές της Ευρώπης, προμηνύουν για τον λαό ενεργειακή φτώχεια διαρκείας και εμπλοκή σε μεγάλους κινδύνους.

Επειγόντως είναι ανάγκη, μπροστά στα κυβερνητικά μέτρα ανακύκλωσης της ενεργειακής φτώχειας με επιδότηση των εξαθλιωμένων από τους φόρους των φτωχών, οι εργαζόμενοι να ενισχύσουν την πάλη τους για την κατάργηση των φόρων στα καύσιμα, του ΦΠΑ στα τρόφιμα και γενικότερα στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, βαδίζοντας τον δρόμο της ανατροπής, για να πάψουν η Ενέργεια, τα τρόφιμα και η ίδια η εργατική δύναμη να αποτελούν εμπορεύματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ