Πέμπτη 10 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
«Μπροστάρης» στην εμπλοκή και την κοροϊδία

Την «κολοκυθιά» για την εμπλοκή της χώρας στα ευρωατλαντικά σχέδια που φέρει φαρδιά πλατιά και τη δική του υπογραφή συνεχίζει να παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας την προσπάθεια να πείσει τον λαό ότι η εμπλοκή συνίσταται αποκλειστικά στην αποστολή του φορτίου των καλάσνικοφ στην Ουκρανία από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ η μετατροπή όλης της χώρας σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο, η συμμετοχή στην επιθετική διάταξη του ΝΑΤΟ, που υπηρέτησε ως κυβέρνηση και συνεχίζει να υπηρετεί απ' τη θέση της αντιπολίτευσης και απ' τις οποίες απορρέει και η σημερινή στάση της κυβέρνησης της ΝΔ, αποτελούν «συμβατικές συμμαχικές υποχρεώσεις» απέναντι σε ΝΑΤΟ και ΕΕ που πρέπει να τηρούνται...

Σε αυτό το πνεύμα, σε χτεσινή παρέμβασή τους, οι Θ. Δρίτσας και Γ. Τσίπρας, υπεύθυνοι του Τομέα Εθνικής Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με πληροφορίες ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να στείλει κι άλλα όπλα στην Ουκρανία (αντιαρματικά κ.λπ.), χωρίς ούτε λέξη εναντίωσης αρκούνται να ζητήσουν απ' την κυβέρνηση να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την είδηση και να απαντήσει εάν η αποστολή αυτή «υποβαθμίζει τις αμυντικές δυνατότητες της χώρας».

Αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στον «ΣΚΑΪ» αρκούνταν χτες να σχολιάσει για την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία ότι «είναι μια άστοχη κίνηση. Με δεδομένη τη συμμετοχή μας στη ΝΑΤΟική συμμαχία και στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δεν σημαίνει ότι εμείς πρέπει να δείχνουμε υπερβάλλοντα ζήλο». Δηλαδή εντάξει τα αεροπλανοφόρα που πλέουν στις ελληνικές θάλασσες συνοδεία ελληνικών πολεμικών πλοίων, «δεδομένη» η μετατροπή της Αλεξανδρούπολης, της Λάρισας, της Σούδας και του Βόλου σε πολεμικά ορμητήρια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, αλλά... αστοχία η αποστολή των καλάσνικοφ.

Κοροϊδία στο τετράγωνο είναι όμως και τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και για τις βαριές συνέπειες του ιμπεριαλιστικού πολέμου για τον λαό, σε ό,τι αφορά το κόστος Ενέργειας: Σε δηλώσεις του χτες, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για «καταστροφικές επιλογές στην Ενέργεια», προσθέτοντας πως «σήμερα που ακόμη και η Κομισιόν προτρέπει τα κράτη - μέλη να βάλουν διατίμηση, μέχρι και να κρατικοποιήσουν υποδομές αν χρειαστεί, ο κ. Μητσοτάκης παριστάνει τον ανήξερο, στέλνει δήθεν επιστολές και υπόσχεται νέα μέτρα στήριξης». Αυτά μάλιστα ενώ οι προτάσεις της Κομισιόν προβλέπουν ακριβώς την επιτάχυνση του περιβόητου «Green Deal», που στηρίζουν όλα τα αστικά κόμματα και που βυθίζει τον λαό ολοταχώς στην ενεργειακή φτώχεια και στους ανταγωνισμούς.

Παριστάνοντας μάλιστα πως δεν ξέρει τίποτα για το έγκλημα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται πως «η βίαιη απολιγνιτοποίηση, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και των ηλεκτρικών δικτύων, η δέσμευση του ηλεκτρικού μείγματος στο εισαγόμενο φυσικό αέριο, αποδόμησαν την ενεργειακή στρατηγική της χώρας και έφεραν σε αδιέξοδο επιχειρήσεις και νοικοκυριά πολύ πριν ξεσπάσει ο πόλεμος».

Κι αυτό, όταν ήταν η δική του κυβέρνηση που πρώτη έβγαλε στο «σφυρί» λιγνιτικές μονάδες, απέσπασε τον ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ και υλοποίησε την ιδιωτικοποίησή του, παραχώρησε το 34% των μετοχών της ΔΕΗ στο Υπερταμείο, συμφώνησε με το τρίτο μνημόνιο να φτάσει η μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ στο 50% του συνόλου της αγοράς, για να διασφαλιστεί η κερδοφορία των άλλων ιδιωτικών ομίλων, προώθησε και ψήφισε τον νόμο 4425/2016 για το «μοντέλο στόχο» της ΕΕ (target model), επί της ουσίας ιδρύοντας το Χρηματιστήριο Ενέργειας, βυθίζοντας «πολύ πριν ξεσπάσει ο πόλεμος» τον λαό στην ενεργειακή φτώχεια.

Κατά τ' άλλα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει τώρα ...χρονική μετάθεση της απολιγνιτοποίησης, ενώ επαναφέρει τα γνωστά μέτρα - ασπιρίνες για τον λαό και πάντα «στα όρια των αντοχών της ΕΕ»!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με το ΚΚΕ που «σπάει» τη συναίνεση όλων στην απολιγνιτοποίηση (2023-02-17 00:00:00.0)
Ο λαός πρωταγωνιστής ενάντια στην εμπλοκή! Να μη γίνει θύμα στα πολεμικά τους σχέδια (2022-11-19 00:00:00.0)
Στους εκβιασμούς και τις αυταπάτες απαντάμε με οργάνωση και αγώνα (2022-04-01 00:00:00.0)
Διαδηλώνουν σήμερα ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας (2022-03-01 00:00:00.0)
Να αντικρούσουμε την επίθεση που καταδικάζει τον λαό σε ενεργειακή φτώχεια (2021-09-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ