Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με το ΚΚΕ που «σπάει» τη συναίνεση όλων στην απολιγνιτοποίηση

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του Κόμματος στον νομό

Σε μαχητικό και αισιόδοξο κλίμα πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Κοζάνης του ΚΚΕ με θέμα «Κάψε τα αντιλαϊκά σενάρια... Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, με ΚΚΕ δυνατό», στη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν και οι υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος στην Κοζάνη.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο Γιάννης Κανάτσιος, Γραμματέας της ΤΕ Κοζάνης, σημείωσε ότι «σε αυτές τις συνθήκες είναι πολύ σημαντική η συνειδητοποίηση της θέσης ότι "μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής, με πιο δυνατό ΚΚΕ", παντού, και στις εκλογές» και κάλεσε τον λαό της περιοχής να αναρωτηθεί ποιος θα αντιμετωπίσει την ενεργειακή φτώχεια και την πορεία της απολιγνιτοποίησης: «Η ΝΔ, που μοιράζει "οδηγίες επιβίωσης" στο σκοτάδι και στο κρύο, και με τα διάφορα voucher κοροϊδίας; Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που θυμήθηκαν να ξαναζητήσουν "δημόσιο έλεγχο" της ΔΕΗ, μιας ΔΕΗ που στο πλαίσιο της "απελευθερωμένης" αγοράς Ενέργειας πάλι θα δουλεύει για τα κέρδη των μετόχων της, που θα πουλάει πανάκριβο ρεύμα στον λαό και θα κάνει διακοπές ρεύματος στις φτωχές οικογένειες;».

Συνεχίζοντας επεσήμανε ότι το προηγούμενο διάστημα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25 έχτισαν βήμα - βήμα την «απελευθερωμένη» αγορά Ενέργειας, συναίνεσαν στην απολιγνιτοποίηση και στην «πράσινη μετάβαση», που μας έφερε έως εδώ. Στην άλλη πλευρά, πρόσθεσε, βρίσκεται το ΚΚΕ, «που παλεύει για Ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, που "έσπασε" τη συναίνεση του δήθεν μονόδρομου της απολιγνιτοποίησης, που πρωτοστατεί στην οργάνωση της πάλης, διατυπώνει συγκεκριμένα αιτήματα ενάντια στην ακρίβεια και στην ενεργειακή φτώχεια».

Παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης στις προσεχείς εθνικές εκλογές, τόνισε ότι εκφράζει τους ακατάλυτους δεσμούς του ΚΚΕ με την εργατική τάξη, τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες, τη μικρομεσαία αγροτιά, τους αγώνες και τις αγωνίες του λαού και της νεολαίας.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στην ΠΕ Κοζάνης είναι οι εξής:

Εγρές Αβράμ, 60 ετών, εργάτης, αγρότης, πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Βοΐου, μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Νεάπολης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Δημαράκη Φωτεινή, 27 ετών, υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Θεοδωρίδης Μανώλης, 57 ετών, αυτοαπασχολούμενος αυτοκινητιστής, αντιπρόεδρος της Εύξεινου Λέσχης Σερβίων, στέλεχος του ΚΚΕ.

Κουζιακή Τίνα, 32 ετών, απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Μωυσιάδης Σταύρος, 44 ετών, εργαζόμενος σε ορυχείο της ΔΕΗ, πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ), μέλος της διοίκησης του Σωματείου «Σπάρτακος», μέλος της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, μέλος της διοίκησης της Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας, μέλος της ΕΠ Δυτ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Τριανταφυλλίδης Κώστας, μουσικός και τραγουδιστής, μέλος του Πανελλήνιου Σωματείου Ελλήνων Τραγουδιστών. Διετέλεσε για χρόνια μέλος της διοίκησης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ